Home » Invatamant » Zeci de elevi vasluieni s-au înscris la liceu în alte județe

Zeci de elevi vasluieni s-au înscris la liceu în alte județe

de Roxana NĂSTASĂ

73 de absolvenți de clasa a VIII-a vasluieni au optat pentru licee din alte județe în acest an. La baza acestei decizii au stat mai multe motive, printre care faptul că elevii au rude în acele orașe, fie s-au mutat împreună cu părinții, fie părinții, în cele mai multe cazuri cu situație materială bună, au făcut voia copiilor de a face studiile liceale în alte orașe ori chiar ei le-au sugerat alte unități de învățământ pentru că sunt mai bine dezvoltate și au mai multe șanse de reușită.

Majoritatea s-au îndreptat spre licee din Iași, însă sunt și situații în care elevii au plecat mai departe de zona Moldovei. Sunt însă și cazuri în care elevi din alte părți se înscriu la noi în județ. Cei mai mulți vin din străinătate. Spre deosebire de alți ani, când mulți elevi se înscriau la liceu în alte țări, pentru că erau nevoiți să se mute cu părinții care își găseau de muncă peste hotare, anul acesta lucrurile stau diferit. Întrucât lucrurile nu mai merg la fel de bine în străinătate, majoritatea vasluienilor se întorc acasă, înscriindu-și copiii la școli și licee din județ. E cunoscut însă că acestor copii nu le va fi ușor. pentru că învățământul românesc diferă mult de cel din alte țări. Acest fapt a fost demonstrat de nenumărate ori de copiii care s-au întors din Italia sau Spania și care au fost nevoiți să depună eforturi foarte mari pentru a se adapta, fiind foarte în urmă comparativ cu elevii din țară.
Anul trecut, în alte județe s-au înscris 106 elevi.

de Roxana NĂSTASĂ 73 de absolvenți de clasa a VIII-a vasluieni au optat pentru licee din alte județe în acest an. La baza acestei decizii au stat mai multe motive, printre care faptul că elevii au rude în acele orașe, fie s-au mutat împreună cu părinții, fie părinții, în cele mai multe cazuri cu situație materială bună, au făcut voia copiilor de a face studiile liceale în alte orașe ori chiar ei le-au sugerat alte unități de învățământ pentru că sunt mai bine dezvoltate și au mai multe șanse de reușită. Majoritatea s-au îndreptat spre licee din Iași, însă sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: