Home » Social » Tinerii prozatori, invitați la concurs

Tinerii prozatori, invitați la concurs

de Roxana NĂSTASĂ

Primăria municipiului Vaslui organizează în acest an un concurs de literatură pentru elevi în cadrul căruia aceștia își vor putea arăta talentul la proză.

Fiind de părere că preocupările tinerilor din municipiul Vaslui pentru literatură sunt de lăudat și de apreciat, însă paleta restrânsă a aparițiilor editoriale, a revistelor de cultură sau de literatură nu le oferă tinerilor posibilitatea de a se lansa, de a publica în mod constant sau de a reuși să se facă remarcați, cei de la Primărie au avut această inițiativă, a cărei finalitate se va vedea de Zilele Vasluiului.
„După ani buni în care tinerii prozatori n-au avut atenția editorilor, este rândul nostru, al Primăriei municipiului Vaslui, să aducem o infuzie de sânge narativ proaspăt, oferindu-le tinerilor din orașul nostru posibilitatea de a se afirma. Tinerii care scriu proză pot trimite opera lor pe adresa pmv@primariavaslui.ro, până la data de 24 iulie 2015. Pentru publicare sunt acceptate lucrările tinerilor de liceu, proză scurtă, nuvele, povestiri, cu condiția de a fi originale, în limba română și să nu mai fi fost publicate în altă parte”, a declarat Radu Bobică, responsabil cu relațiile mass-media din cadrul Primăriei municipiului Vaslui.

Lucrările trimise vor fi analizate de un juriu, tema prozei fiind la libera alegere a fiecărui scriitor. La final, organizatorii vor publica doar o singura proză a fiecărui scriitor, rodul efortului depus de elevi putându-se vedea într-un volum publicat de Zilele municipiului Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Primăria municipiului Vaslui organizează în acest an un concurs de literatură pentru elevi în cadrul căruia aceștia își vor putea arăta talentul la proză. Fiind de părere că preocupările tinerilor din municipiul Vaslui pentru literatură sunt de lăudat și de apreciat, însă paleta restrânsă a aparițiilor editoriale, a revistelor de cultură sau de literatură nu le oferă tinerilor posibilitatea de a se lansa, de a publica în mod constant sau de a reuși să se facă remarcați, cei de la Primărie au avut această inițiativă, a cărei finalitate se va vedea de Zilele Vasluiului. „După ani buni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile