Home » Sanatate » Cursuri de presopunctura pentru asistenții medicali de la „Beldiman”

Cursuri de presopunctura pentru asistenții medicali de la „Beldiman”

de Mihaela NICULESCU

Aproximativ 50 de cadre medii de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad au participat, în urmă cu câteva zile, la un curs de pregătire profesională. De această dată, nu au mai aprofundat noțiuni de medicină alopată, ci, preț de câteva ore, dr. Simona Ștefanache, medic cu competențe în medicină alternativă, a predat noțiuni despre presopunctură. Se pare că medicina alternativă începe să câștige tot mai mult teren în sistemul sanitar românesc, ceea ce nu este rău.

Cursurile au fost organizate de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor, și a adus asistenților medicali 15 credite, din 50 cât trebuie să acumuleze.
Presopunctura este o metodă antică de vindecare, folosită de chinezi, care implică apăsarea anumitor puncte de pe corp, pentru a înlătura simptomele neplăcute. Aceste puncte, situate pe mai multe meridiane energetice de pe corpul uman, distribuie energia vitală în organism și sunt conectate la creier. Fiecărui punct îi revine un organ, iar presiunea aplicată asupra lui poate diminua sau elimina durerea la nivelul organului corespunzător. Metoda este destul de eficientă și în combinație cu medicația alopată poate face minuni în cazul pacienților internați.
Asistenții medicali interesați, care vor să aprofundeze presopunctura, pot face cursuri contracost. Cursul la care au participat weekend-ul trecut s-a limitat doar la noțiuni generale de presopunctură.

de Mihaela NICULESCU Aproximativ 50 de cadre medii de la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad au participat, în urmă cu câteva zile, la un curs de pregătire profesională. De această dată, nu au mai aprofundat noțiuni de medicină alopată, ci, preț de câteva ore, dr. Simona Ștefanache, medic cu competențe în medicină alternativă, a predat noțiuni despre presopunctură. Se pare că medicina alternativă începe să câștige tot mai mult teren în sistemul sanitar românesc, ceea ce nu este rău. Cursurile au fost organizate de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor, și a adus asistenților medicali 15 credite, din 50…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

3 comments

  1. sa faca acordul gramatical cand invata?

  2. vai de capul lor si al vostru.stiti reclama cu maimuta care conducea taxiul ala?to the airport..si noi la fel suntem numai ca multi aplauda maimuta

  3. E iarna la Barlad?sau fotografia e veche?

%d blogeri au apreciat: