Home » Sanatate » “Dreptul la viață nu este o hârtie pe care poți s-o obții și săptămâna viitoare”

“Dreptul la viață nu este o hârtie pe care poți s-o obții și săptămâna viitoare”

de Roxana NĂSTASĂ

Simona Polak, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui face apel către furnizorii de servicii medicale din județ, să nu mai pună pacienții pe drumuri inutil.

Nemulțumirea conducerii CJAS e legată de faptul că zeci de persoane, trimise de medici, merg la  instituție să solicite adeverință de asigurat medical, asta deși au card național de sănătate. Astfel, unii oameni sunt nevoiți să parcurgă drumuri inutile, chiar și pe temperaturi de 40 de grade. În acest sens, șefa CJAS Vaslui cere furnizorilor să verifice în sistem calitatea de asigurat a pacientului, pentru a fi evitate astfel de situații neplăcute.

“Am văzut oameni purtați inutil pe drumuri, înfruntând temperaturi de aproape 40 de grade pentru simplul fapt că furnizorul de servicii medicale a solicitat adeverință de asigurat deși unele persoane aveau asupra lor cardul de sănătate. Trebuie să ne gândim că nimeni nu merge la medic de plăcere. O consultație neacordată la timp, un tratament de care nu poți beneficia atunci când se impune, aceste lucruri pot fi fatale sau pot avea urmări foarte grave. Dreptul la viață nu este o hârtie pe care poți s-o obții și săptămâna viitoare”, a declarat Simona Polak, președintele CJAS Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Simona Polak, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui face apel către furnizorii de servicii medicale din județ, să nu mai pună pacienții pe drumuri inutil. Nemulțumirea conducerii CJAS e legată de faptul că zeci de persoane, trimise de medici, merg la  instituție să solicite adeverință de asigurat medical, asta deși au card național de sănătate. Astfel, unii oameni sunt nevoiți să parcurgă drumuri inutile, chiar și pe temperaturi de 40 de grade. În acest sens, șefa CJAS Vaslui cere furnizorilor să verifice în sistem calitatea de asigurat a pacientului, pentru a fi evitate astfel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: