Home » Social » Grecia rămâne o destinație atractivă pentru bârlădeni

Grecia rămâne o destinație atractivă pentru bârlădeni

de Mihaela NICULESCU

E vară, e soare, e perioada vacanțelor și concediilor. Unii bârlădeni se vor relaxa și anul acesta pe plajele din străinătate, iar Grecia se află printre preferințele lor ca destinație turistică, alături de Bulgaria și Turcia. În ciuda situației actuale din Grecia, bârlădenii nu au renunțat la această destinație de vacanță și merg cu încredere chiar și acum în agenții pentru a-și achiziționa sejururi în această țară.

„Unii bârlădeni și-au achiziționat pachete turistice chiar din toamna și iarna anului trecut, dar și din primele luni ale anului 2015, beneficiind astfel de reduceri de până la 40%. Nu am avut până acum cereri de renunțare la sejururi în Grecia. Ministerul Turismului din Grecia și partenerii noștri externi au dat asigurări că nu există probleme cu cazarea sau siguranța turiștilor care au ales să-și petreacă vacanțele în însorita Grecie. Nu sunt probleme cu creșterea prețurilor la alimente, iar combustibil există suficient pentru cei care aleg să meargă pe cont propriu.”, a declarat reprezentantul unei agenții de turism din Bârlad.

Pentru o mai mare siguranță, turiștii care aleg această destinație de vacanță sunt sfătuiți să aibă asupra lor bani cash, pentru evita cozile de la bancomate.

În continuare, cele mai căutate stațiuni din Grecia sunt Halkidiki, Creta, Parga, riviera Olimpului, Corfu și Mikonos (o stațiune excelent amenajată pentru tineret). Un sejur de șapte nopți în Creta, de exemplu, costă între 768 de euro și 2000 de euro, în funcție de confort și servicii, cele mai scumpe fiind cele all inclusive. Sunt și oferte mai avantajoase ca preț, care ajung chiar la 125 de euro de persoană.

Anul acesta, paradoxal, în Grecia vor fi mai mulți turiști ca de obicei. Cei care și-au achiziționat pachete turistice pentru Tunisia au cerut schimbarea destinației turistice, din cauza atentatelor din țara africană. Tunisia este o destinație ieftină și deosebită, țara trăind aproape în integralitate din turism, care, din păcate, va fi afectat. Țările care vor profita din plin de pe urma acestei situații sunt Bulgaria, Turcia și Grecia.

de Mihaela NICULESCU E vară, e soare, e perioada vacanțelor și concediilor. Unii bârlădeni se vor relaxa și anul acesta pe plajele din străinătate, iar Grecia se află printre preferințele lor ca destinație turistică, alături de Bulgaria și Turcia. În ciuda situației actuale din Grecia, bârlădenii nu au renunțat la această destinație de vacanță și merg cu încredere chiar și acum în agenții pentru a-și achiziționa sejururi în această țară. „Unii bârlădeni și-au achiziționat pachete turistice chiar din toamna și iarna anului trecut, dar și din primele luni ale anului 2015, beneficiind astfel de reduceri de până la 40%. Nu…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 1 votes)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: