Home » Social » Își iubesc enorm copiii luați în plasament

Își iubesc enorm copiii luați în plasament

de Mihaela NICULESCU

Vacanțele de vară sunt o bucurie pentru toți copiii, chiar și pentru cei aflați în plasament. Asistenții maternali profesioniști își iubesc atât de mult copiii luați în plasament, încât îi iau cu ei oriunde merg în concediu – la munte, la mare, în țară sau în străinătate. În ultimele luni, opt asistenți maternali din județul Vaslui au decis să plece cu copiii pe care-i au în grijă, în străinătate, la copiii și nepoții lor naturali, sau la alte rude.

Niciun asistent maternal nu poate lua cu el în străinătate copiii pe care-i are în plasament, fără a avea acordul reprezentantului legal al acestuia.

„Atunci când un asistent maternal intenționează să părăsească țara împreună cu copilul (minor sau, după caz, major), trebuie să solicite Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui, printr-o cerere în scris, încuviințarea deplasării externe. În urma analizării dosarului și a raportului de evaluare întocmit de managerul de caz, se va emite o dispoziție de încuviințare de către reprezentantul legal al copilului, care este președintele Consiliului Județean sau directorul DGASPC, în funcție de cine este trecut în sentința civilă.”, ne-a declarat Irina Câmpeanu, purtătoarea de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Atașamentul și devotamentul asistenților maternali față de acești copii sunt atât de mari, încât nu pot renunța la ei nicio zi. Cele două centre „Respiro”, înființate în urmă cu câțiva ani, unul la Bârlad și altul la Vaslui, care aveau ca scop primirea copiilor luați în plasament , pe perioada concediilor asistenților maternali, nu au avut succes. Acestea oferă acum alt tip de servicii sociale, întrucât asistenții maternali n-au vrut să-și lase copiii la aceste centre pe timpul concediului, preferând să-i ia cu ei dacă au plecat în vacanță.

de Mihaela NICULESCU Vacanțele de vară sunt o bucurie pentru toți copiii, chiar și pentru cei aflați în plasament. Asistenții maternali profesioniști își iubesc atât de mult copiii luați în plasament, încât îi iau cu ei oriunde merg în concediu – la munte, la mare, în țară sau în străinătate. În ultimele luni, opt asistenți maternali din județul Vaslui au decis să plece cu copiii pe care-i au în grijă, în străinătate, la copiii și nepoții lor naturali, sau la alte rude. Niciun asistent maternal nu poate lua cu el în străinătate copiii pe care-i are în plasament, fără a…

Review Overview

About Tehno Redactor

x

Check Also

Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Vasluienii au formulat, în ultima perioada, zeci de sesizări ...

Economia județului Vaslui, în cifre: 10 salariați finanțează pensiile pentru 14 pensionari

de Dănuț CIOBANU  Patronatul vasluian privește de o manieră ...

Vești bune din satele vasluiene. Criza COVID-19 nu a crescut numărul asistaților social

Numărul asistaților social continuă să scadă în județul Vaslui. ...