Home » National » Victor Ponta anunță că se RETRAGE de la șefia PSD

Victor Ponta anunță că se RETRAGE de la șefia PSD

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democrați și postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcție de conducere” în PSD, până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile care îi sunt aduse în justiție.

Decizia a fost anunțată în contextul în care Victor Ponta este așteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

” Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștiință decizia mea de nu mai ocupa nicio funcție de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevazută de Constituție!)”, se spune în mesajul adresat Rovanei Plumb, președintele CN al PSD , lui Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, precum și membrilor BPN, ai CeXN și Consiliului Național al partidului.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluție în justiție, care să îi justifice nevinovăția, „până la data congresului PSD”, nu va mai candida la nicio funcție și va „lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid”.

„Sunt din 2002 membru PSD și sunt convins că întreaga mea viață politică se va desfășura doar alături de acest partid și de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulțumesc încă o dată dvs. și tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-ați făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-ați ales ca lider al vostru. Deși erau momente cumplit de grele pentru partid și pentru țară, am reușit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din așteptările românilor care ne-au votat. Ați fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant”, se mai spune în mesajul lui Ponta.

Ponta face și o proiecție a anului 2016, „un an extrem de important pentru PSD și pentru România”

„Bătălia va fi foarte dură pentru că, iată, toți cei care au slujit și au reprezentat Regimul Băsescu revin azi în funcții și fac ceea ce știu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că «și-au luat țara inapoi» încep să înțeleagă că, de fapt, altți au profitat de ei ca să puna iar stăpânire pe România!”, susține Ponta.

Ponta mai spune că PSD a fost singurul partid în care a activat politic, pe care îl „iubește” și cu care se va „mândri” mereu.

„Nu am considerat niciodată că poziția sau funcția mea personală sunt mai importante decât imaginea și performanța partidului”, remarcă premierul.

 „Și cred cu tărie ca Guvernarea alături de UNPR și ALDE este performantă și în folosul Romaniei. Iar toată energia și puterea mea le voi dedica actului de guvernare”, se mai spune în mesajul premierului Ponta către conducerea PSD.

În mesaj, adresarea lui Ponta către conducerea PSD este:”Stimați colegi, prieteni și camarazi politici”.

Sursa: mediafax.ro

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democrați și postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcție de conducere" în PSD, până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile care îi sunt aduse în justiție. Decizia a fost anunțată în contextul în care Victor Ponta este așteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia. " Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: