Home » Sanatate » Beat turtă și bătut măr

Beat turtă și bătut măr

de Mihaela NICULESCU

Ieri dimineață, a fost adus la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, un bărbat de 42 de ani, din Grăjdeni. Bărbatul, victimă a unei agresiuni fizice, era bătut măr, fiind găsit pe ulița satului după ce, probabil, fusese lovit cu o bâtă.

Medicii urgentiști l-au transferat imediat la secția Chirurgie, unde specialiștii au decis să-l opereze imediat.
„Pacientul prezintă un pneumotorax stâng (pleura este afectată), emfizem cutanat și fractură de coastă”, ne-a declarat unul dintre medicii chirurgi care se ocupă de acest pacient.

Din cele constatate de medici, bărbatul suferea de etilism cronic și se pare că, tocmai din acest motiv, a ajuns la o altercație soldată cu urmări destul de grave. Diagnosticul este unul sever, dar medicii speră că îl vor salva.

Cu o zi înainte, a fost adus, la ora 18.30, la CPU din cadrul spitalului bârlădean, un bătrân de 79 de ani din Bădeana, după ce suferise un traumatism cranio-cerebral, plăgi contuze și o fractură la antebraț. Nu se știe dacă a fost lovit sau s-a accidentat singur. Pacientul suferă de Alzheimer.

În ultimele zile ale săptămânii trecute, la CPU din cadrul Spitalului „Elena Beldiman”, nu au lipsit pacienții cu plăgi mușcate de câini ( șase astfel de cazuri), pacienții cu plăgi înțepate sau tăiate în urma unor accidente casnice (cinci cazuri) și pacienții cu etilism și agitații psihomotorii.

Au continuat să vină și pe perioada week-end-ului persoane mai mult sau mai puțin afectate de caniculă. Pe parcursul săptămânii trecute, s-au prezentat la Urgențe, cu stare deteriorată, pe fondul temperaturilor foarte crescute, 1.000 de pacienți.

 

de Mihaela NICULESCU Ieri dimineață, a fost adus la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, un bărbat de 42 de ani, din Grăjdeni. Bărbatul, victimă a unei agresiuni fizice, era bătut măr, fiind găsit pe ulița satului după ce, probabil, fusese lovit cu o bâtă. Medicii urgentiști l-au transferat imediat la secția Chirurgie, unde specialiștii au decis să-l opereze imediat. „Pacientul prezintă un pneumotorax stâng (pleura este afectată), emfizem cutanat și fractură de coastă”, ne-a declarat unul dintre medicii chirurgi care se ocupă de acest pacient. Din cele constatate de medici, bărbatul suferea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: