Home » Invatamant » „Să cunoaștem cerul!”

„Să cunoaștem cerul!”

de Răzvan CĂLIN

Observatorul Astronomic Bârlad și Astroclubul „Perseus” organizează cea de a II-a ediție a accestei tabere de astronomie.

În perioada 15 – 19 iulie, în imediata apropiere a Rezervației Naturale Bădeana, situată la circa 15 kilometri de Bârlad, se va desfășura cea de a II-a ediție a Taberei de astronomie „Să cunoaștem cerul!”. Tabăra este organizată de Observatorul Astronomic Bârlad și Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan”.

„Locația exactă a taberei este situată exact la poalele pădurii de lângă Bădeana, iar accesul se face pe un drum de țară care poate fi reperat imediat după ce se iese din satul Bădeana (pe direcția de mers Bârlad – Tutova, n.r.). Toți cei care doresc să participe la această tabără vor trebui să vină pregătiți corespunzător. Asta înseamnă că să aibă un cort, izopren, haine groase, apă și alimente neperisabile pentru cel puțin două zile. Noi vom pune la dispoziție un telescop Newton pe montură Dobson cu apertura (deschiderea diafragmei) de 30 cm, precum și un instrument pentru astrofotografie, ambele instrumente fiind din dotarea Observatorului Astronomic Bârlad. Tabăra se adresează în primul rând membrilor Astroclubului «Perseus», dar și celor care sunt interesași sau pasionați de astronomie”, ne-a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Astroclubului „Perseus”.

El ne-a mai precizat că cei interesați (dar care nu sunt dispuși să petreacă cinci zile în câmp) pot veni seara (dacă au mijloc de transport personal), după ora 21, pentru a privi cerul prin instrumentele din dotare.

de Răzvan CĂLIN Observatorul Astronomic Bârlad și Astroclubul „Perseus” organizează cea de a II-a ediție a accestei tabere de astronomie. În perioada 15 - 19 iulie, în imediata apropiere a Rezervației Naturale Bădeana, situată la circa 15 kilometri de Bârlad, se va desfășura cea de a II-a ediție a Taberei de astronomie „Să cunoaștem cerul!”. Tabăra este organizată de Observatorul Astronomic Bârlad și Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan”. „Locația exactă a taberei este situată exact la poalele pădurii de lângă Bădeana, iar accesul se face pe un drum de țară care poate fi reperat imediat după ce se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: