Home » Social » Vasluiul a făcut o figură frumoasă la „Mamaia Copiilor”

Vasluiul a făcut o figură frumoasă la „Mamaia Copiilor”

de Alex SAVA

La ediția din acest an a acestui festival de muzică ușoară pentru copii, Vasluiul a fost reprezentat de compozitorii Marcel Iorga și Claudiu Bulete și de micuța interpretă Denisa Burghelea. Cei doi muzicieni au obținut mai multe premii, atât la secțiunea de creație, cât și de interpretare. Denisa a avut parte de o grupă grea, cu concurenți foarte bine pregătiți, însă simpla participare la un concurs de asemenea calibru este deja o performanță notabilă.

La ediția din acest an a Festivalului-concurs „Mamaia Copiilor”, care a avut loc în perioada 9-13 iulie la Constanța, județul Vaslui a avut trei reprezentanți: compozitorii Marcel Iorga și Claudiu Bulete și solista Denisa Burghelea.

Compozitorii vasluieni nu s-au dezis nici de această dată și au obținut numeroase premii.

Astfel, Marcel Iorga a obținut premiul al III-lea la secțiunea „Creație” cu piesa „Vlajganul Girăfel”, pe textul lui George Popovici și interpretarea ploieșteancei Larisei Petre. Iorga a mai avut calificată încă o piesă la această secțiune, „Parinti si copii”, interpretată de Ana Isopescu, fata cunoscutului om de televiziune Emanuel Isopescu. De asemenea, a mai obținut un premiu special, cu piesa „Ciocănitoarea”, în interpretarea Mirunei Ștefania Hârbu din Bacău. Cea mai importantă disctincție obținută de Marceal Iorga a fost locul I la interpretare, prin Alexandra Băncilă, care a interpretat piesa „Micul album”.

„Festivalul a fost anul acesta cu mult mai mulți concurenți față de anii precedenți. Au fost foarte buni concurenții din Republica Moldova, dovadă că și marele trofeu a ajuns acolo. Ceea ce mă bucură e că am avut două piese la creație. Competiția a fost foarte grea, premiile sunt limitate. Pentru mine e un lucru important să am piesă la creație la acest festival”, a declarat Marcel Iorga.

 Claudiu Bulete: patru piese, patru premii

 Compozitorul Claudiu Bulete a participat, anul acesta, cu patru piese la Festivalul „Mamaia Copiilor” și toate au fost premiate. Ilinca Dinu (București) și Eleonora Filipoiu (Slobozia) au obținut premiul al II-lea la sectiunea interpretare individual, grupele 2 si 3, cu piesa „Ardelean Show”, lansată acum doi ani de semifinalista de la Vocea Romaniei Ilinca Băcila și compusă de vasluianul Bulete.

La sectiunea „Show”, musicalul „Alba ca zapada”, interpretat de grupul „Ministar Cluj” condus de Șerban și Carmen Băcilă, a obținut premiul al treilea, iar piesa „Dati un like la cheia sol”, pe textul lui Marian Stere și interpretată de grupul „Fantezia” din București, condus de Mirela Daday, a obținut premiul 1. La acest moment, coregrafia a fost semnată de unul din cei mai titrați coregrafi din România, Lennon Cosma.

„Poate nu un premiu contează cel mai mult, ci continuitatea în cariera pe care ți-o alegi. Iar unul din cele mai importante lucruri pentru a avea această continuitate este să te bucuri când câștigi, dar să înveți și să pierzi. Pentru că totul e ca o roată care se învârte. Anul trecut, spre exemplu, din patru momente nu a fost decât un singur premiu TVR, în 2013 iar am fost fericit, dar au fost și ani în care nu a fost nimic. Și poate și anul acesta am fost trist că nu am participat la sectiunea «Creatie». Totuși, nici un premiu nu poate să îți dea sau să îți ia valoarea pe care o ai, care oricum va fi confirmată în timp. «Mamaia Copiilor» este un examen greu, dar cu cât lucrurile sunt mai greu de obținut cu atât e mai frumos. E o onoare să și pierzi, pentru că pierzi între cei buni, iar atunci când câștigi ești cu adevarat foarte bun. A rămas din pacate singurul festival cu brand și nume din România, unde din păcate sfera culturală este dată la o parte. Nu mai avem nici «Eurovision Junior», nu mai avem «Cerbul De Aur Junior», nu mai avem nici «Mamaia» și e de apreciat faptul că o echipă se încăpățânează și se chinuie să mențină sus un festival cu toate plusurile și cu minusurile lui, de care sincer avem nevoie”, a declarat Claudiu Bulete.

 Denisa, o performanță istorică

 Deși nu a obținut niciun premiu la categoria la care a participat, Denisa Burghelea a bifat, totuși, o performanță istorică pentru muzica ușoară vasluiană: de la mai bine de 10 ani, niciun interpret din Vaslui nu se mai calificase la finala acestui concurs de renume. Prestația ei de la „Mamaia Copiilor” a fost peste așteptările multora, însă nu și peste ale juriului, din câte se pare. Chiar și așa, micuța solistă se declară mulțumită de experiența trăită pe scena festivalului.

„A fost minunat! A fost un sezon în care am câștigat experiență și nu voi uita niciodată clipele minunate petrecute alături de concurenții Festivalului de muzică ușoară «Mamaia Copiilor». Chiar dacă nu am câștigat, mă simt încrezătoare, pentru că știu că drumul meu continuă! Mulțumesc celor care m-au susținut, m-au încurajat și au crezut în mine”, a declarat Denisa.

de Alex SAVA La ediția din acest an a acestui festival de muzică ușoară pentru copii, Vasluiul a fost reprezentat de compozitorii Marcel Iorga și Claudiu Bulete și de micuța interpretă Denisa Burghelea. Cei doi muzicieni au obținut mai multe premii, atât la secțiunea de creație, cât și de interpretare. Denisa a avut parte de o grupă grea, cu concurenți foarte bine pregătiți, însă simpla participare la un concurs de asemenea calibru este deja o performanță notabilă. La ediția din acest an a Festivalului-concurs „Mamaia Copiilor”, care a avut loc în perioada 9-13 iulie la Constanța, județul Vaslui a avut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Felicitari tuturor!

%d blogeri au apreciat: