altex
Invatamant

Admitere la liceu: peste 600 de locuri neocupate

de Roxana NĂSTASĂ

S-a făcut repartizarea absolvenților de clasa a VIII-a la licee și, conform informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, la liceele din județ au mai rămas neocupate peste 600 de locuri. La opt licee s-au ocupat toate locurile, iar din 2.990 de înscriși în total, după prima etapă, doar 24 au rămas nerepartizați. Cele mai mari medii au fost la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui unde ultima medie cu care s-a intrat la mate-info a fost 9,46, la polul opus, cea cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu anul acesta fiind 2,24, a unui elev admis la Liceul Tehnologic Puiești, specializarea „electric”. Ca și în anii trecuți, cele mai căutate specializări au fost matematică-informatică, științe ale naturii și științe sociale, unde concurența a fost acerbă.

Absolvenții de clasa a VIII-a au fost repartizați la liceu, din 2.990 de candidați înscriși în total doar 24 rămânând pentru cea de-a doua etapă. În județ, au fost luate cu asalt liceele cu profil mate-info, științe ale naturii și științe sociale, locurile la aceste specializări fiind ocupate din prima cu medii foarte  mari. La LMK s-au îmbulzit toți elevii buni vasluieni, mediile mari peste 9 cu care au fost admiși spunându-și cuvântul. De exemplu, la acest liceu, la specializarea mate-info, 24 de elevi au intrat cu medii peste 9,5, clasa formată fiind una de elită din moment ce ultima medie a fost de 9,46 la această specializare.  La polul opus, cea mai mică medie în județ a fost la Liceul Tehnologic Puiești,  la specializarea „electric”, unde s-a intrat cu 2.24.

La Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, științele sociale au fost atracția tuturor, ultima medie de admitere fiind 8,23, la Colegiul „Cuza Vodă” din Huși, profilul mate-info a fost cel mai dorit, ultima medie aici fiind 9,30, iar la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, cea mai căutată specializare a fost științele naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,15.

În urma primei etape de repartizare, au rămas neocupate peste 600 de locuri, doar opt licee din județ mândrindu-se cu toate ocupate. Este vorba de Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, Seminarul Teologic „Ioan Gură de Aur” Huși, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Liceul Vladia, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad și Liceul „Mihai Eminescu” Bârlad.

test

De astăzi până pe 24 iulie, elevii urmează să-și depună dosarul de înscriere la liceul unde au fost repartizați.

Related Articles

Back to top button