Home » National » Ponta, întrebat în ce condiții și-ar da demisia de la Guvern: Dacă există un acord politic cu Iohannis

Ponta, întrebat în ce condiții și-ar da demisia de la Guvern: Dacă există un acord politic cu Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că și-ar da demisia de la șefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliție și dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu președintele Klaus Iohannis, el menționând totodată că vrea să-și ducă mandatul la bun sfârșit.

Ponta a fost întrebat, la o emisiune a postului B1 TV, despre faptul că a renunțat la funcția din partid, nu și la cea guvernamentală. „La partid am plecat eu și au venit la conducere niște oameni din PSD care au fost alături de noi. La Guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva din PDL, domnul Predoiu. (…). Am fost consecvent cu ceea ce așteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coaliție, am discutat cu cei patru lideri ai coaliției, am spus foarte clar: aceasta este coaliția care are un mandat de la Parlament și cât timp această coaliție funcționează îmi fac treaba de prim-ministru”, a spus el.

„Eu din decembrie i-am spus domnului Iohannis: domnule, dacă funcția de prim-ministru rămâne a coaliției…”, a mai susținut el.

Premierul a arătat însă că nu își dă demisia din funcție fiindcă îi cere acest lucru liderul PNL Alina Gorghiu.

Întrebat dacă și-ar da demisia în vreo condiție, Ponta a răspuns: „Sigur că da, dacă sunt convins și există o înțelegere politică că această coaliție de guvernare își duce mandatul la bun sfârșit. (…) Numai cu președintele țării se poate face (această înțelegere – n.r.), dar din decembrie am spus lucrul acesta”.

Victor Ponta a admis că se referă la un acord politic semnat.

„E din decembrie oferta, nu vă gândiți ca la o știre nouă, din decembrie am spus acest lucru”, a subliniat el, adăugând că nu se consideră „de neînlocuit”, ci un prim-ministru care a avut rezultate.

Ponta a spus totodată că vrea să-și ducă la bun sfârșit mandatul.

„Vreau să-mi duc la bun sfârșit mandatul de prim-ministru și să fie o guvernare de cinci ani de succes. Din acest moment, 99% din energia mea mi-o consum pentru guvernul pe care-l conduc, un guvern performant”, a spus Ponta.

Ponta a mai arătat că, după retragerea din funcția de președinte al PSD, va avea „mai puțină responsabilitate politică, mai multă responsabilitate guvernamentală”.

Sursa: mediafax.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că și-ar da demisia de la șefia Guvernului dacă următorul premier ar fi tot din coaliție și dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu președintele Klaus Iohannis, el menționând totodată că vrea să-și ducă mandatul la bun sfârșit. Ponta a fost întrebat, la o emisiune a postului B1 TV, despre faptul că a renunțat la funcția din partid, nu și la cea guvernamentală. "La partid am plecat eu și au venit la conducere niște oameni din PSD care au fost alături de noi. La Guvern, eu nu îmi dau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: