Home » Monden » Cel mai bine mascat viol de la Hollywood: cum a umilit-o Clark Gable pe actrița Loretta Young

Cel mai bine mascat viol de la Hollywood: cum a umilit-o Clark Gable pe actrița Loretta Young

Filmările pentru lungmetrajul „The Call of The Wind“, din 1935, cu actorii Loretta Young și Clark Gable, s-au sfârșit cu un viol, în urma căruia artista a adus-o pe lume pe fiica sa, Judy. Acest secret a fost dezvăluit recent în presa internațonală de către nora actriței, Linda Lewis, scrie „Daily Mail“.

Când Loretta Young a murit în august 2000, la vârsta de 87 de ani, a luat cu ea în mormânt unul dintre cele mai mari secrete ale Hollywoodului. Nora actriței, Linda Lewis, soția fiului său, Christopher Lewis, a dezvăluit recent, pentru publicația americană „Buzzfeed“, adevărul despre fiica soacrei sale, Judy Young, care a murit în 2011, la 76 de ani. Potrivit acesteia, Loretta Young a rămas însărcinată cu actorul Clark Gable după ce acesta a violat-o în tren, pe drumul de întoarcere dinspre Seattle. Actrița a rămas însărcinată și a adus-o pe lume pe Judy Young. Loretta Young a ținut secretul 80 de ani Loretta Young i s-a confesat norei sale după ce au urmărit împreună un episod al emisiunii „Larry King Live“, în care era discutat subiectul violului în cadrul întâlnirilor. După ce Lewis i-a explicat lui Young ce înseamnă acest lucru, actrița a mărturisit stupefiată: „Exact asta s-a întâmplat între mine și Gable în 1935“. Deși Loretta Young a păstrat tăcerea pentru a-și proteja fiica, Linda Lewis și soțul său, Chris Lewis, au decis să spună adevărul după moartea lui Judy, din anul 2011. Young l-a recunoscut pe Clark Gable drept tatăl biologic al fiicei, în 1986, când avea 73 de ani, însă nu a spus niciodată nimic despre cum a fost aceasta concepută. „Judy nu mai este aici ca să fie rănită de acest lucru“, a spus Linda Lewis, citată de „Daily Mail“. „Asta e tocmai ceea ce încerca Loretta să evite (ca fiica sa să nu fie rănită-n.red.), pentru că, cine nu-și dorește să fie conceput din dragoste?“, a mai spus aceasta.

Loretta Young și Clark Gable s-au cunoscut în 1935, pe platourile de filmare ale peliculei „The Call of the Wind“. La vremea respectivă, Young, care debutase în actorie la vârsta de patru ani, era considerată una dintre cele mai strălucite tinere actrițe ale perioadei. Linda Lewis a povestit că soacra sa obișnuia să se îndrăgostească și să le facă avansuri colegilor săi de platou, însă totul se rezuma la vorbe. La fel s-a întâmplat și cu Clark Gable, iar potrivit zvonurilor cei doi ar fi avut o aventură, deși Gable era căsătorit cu Maria „Ria“ Franklin Prentiss Lucas Langham.

Loretta Young, o catolică convinsă, era extrem de religiosă și se temea că ar putea ajunge în Iad dacă ar face un pas greșit. Soarta i-a fost însă potrivnică, iar o întâmplare de la sfârșitul celor nouă săptămâni de filmări pentru „The Call of The Wind“ avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. Loretta Young și-a „adoptat“ propria fiica Potrivit mărturisirilor Lindei Lewis, la sfârșitul filmărilor, actorii și restul membrilor echipei s-au întors din Seattle cu trenul, fiecare având un compartiment separat. Pe drum, însă, undeva între Seattle și Los Angeles, Gable a pătruns în compartimentul lui Young, iar, o lună mai târziu, actrița a descoperit cu stupoare că este însărcinată. Ce a urmat după este, probabil, una dintre cele mai bine mascate povești din istoria Hollywoodului.

Clark Gable, nepăsător la nașterea fiicei sale Loretta Lewis a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-și ascunde sarcina și a reușit. Ascunsă în apartamentul ei din Los Angeles, Young a dat naștere unei fetițe, anunțându-l pe Clark de acest lucru printr-o telegramă în care a scris: „Fetiță, frumoasă, ochi albaștri, născută azi dimineața la 8.15“. Pentru a-i ascunde identitatea tatălui biologic al fiicei sale, Judy, Loretta Young a apelat la măsuri extreme. Actrița s-a prefăcut că și-a adoptat propria fiică și chiar a acordat un amplu interviu pe acest subiect. În 1986, însă, pe când avea 23 de ani, actrița a recunoscut cine este tatăl fiice sale. Cu toate acestea, Clark Gable a tratat totul cu indiferență și nu a făcut niciodată parte din viața Lorettei sau a fiicei pe care o avea cu aceasta. Mai mult, actorul a rupt telegrama în care Young îl anunța de nașterea fetiței. Cum Judy a murit fără să știe adevărul despre cum a fost concepută, Linda Lewis a ales să facă totul public, întrucât a realizat că „violurile au loc în fiecare zi, iar toți bărbații scapă nepedepsiți“.

Loretta Young, pe numele său real Gretchen Young, s-a născut pe 6 ianuarie 1913, în Salt Lake City, Utah (SUA). Cariera sa în cinematografie se întinde pe o perioadă de 36 de ani, din 1917 și până în 1953, primul rol obținându-l la doar patru ani, în filmul mut „The Primrose Ring“ (1917). În 1984, actrița a fost recompensată cu premiul Oscar, la categoria Cea mai bună actriță, pentru rolul din lungmetrajul „The Farmer’s Daughter“. Între anii 1953 și 1961, a prezentat „The Loretta Young Show“, emisiunea recompensată cu trei premii Emmy. Între anii 1930-1931, Young a fost căsătorită cu actorul Grant Withers, urmând ca în 1940 să se mărite cu producătorul Tom Lewis. Cuplul, care a divorțat la jumătatea anilor ’60, a avut doi copii, pe Peter Lewis și pe regizorul Christopher Lewis. De-a lungul carierei sale, Loretta Young a primit două stele pe Hollywood Walk of Fame, una pentru rolurile interpretate pentru marele ecran, alta pentru meritele sale din televiziune. Printre cele mai importante filme cu Loretta Young amintim „It Happens Every Thursday“ (1953), „Paula“ (1952), „Come to the Stabel“ (1949), „The Bishop’s Wife“ (1947), „The Farmer’s Daughter“ (1947), „The Perfect Marriage“ (1947), „The Stranger/ Străinul“ (1946), „Eternally Yours/ Împreună pentru totdeauna“ (1939), „The Crusades“ (1935), „Born to Be bad“ (1934), „The House of Rothschild“ (1934).

Sursa: adevarul.ro

Filmările pentru lungmetrajul „The Call of The Wind“, din 1935, cu actorii Loretta Young și Clark Gable, s-au sfârșit cu un viol, în urma căruia artista a adus-o pe lume pe fiica sa, Judy. Acest secret a fost dezvăluit recent în presa internațonală de către nora actriței, Linda Lewis, scrie „Daily Mail“. Când Loretta Young a murit în august 2000, la vârsta de 87 de ani, a luat cu ea în mormânt unul dintre cele mai mari secrete ale Hollywoodului. Nora actriței, Linda Lewis, soția fiului său, Christopher Lewis, a dezvăluit recent, pentru publicația americană „Buzzfeed“, adevărul despre fiica soacrei sale,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: