Home » Social » Jandarmii vasluieni au primit Drapelul de luptă

Jandarmii vasluieni au primit Drapelul de luptă

de Roxana NĂSTASĂ

Sâmbătă, în Centrul Civic al municipiului reședință s-a desfășurat Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean “General de brigadă Mihail Racoviță” Vaslui.

La ceremonial au participat subunități constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, precum și Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare și Protecție Instituțională București și Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Activitatea s-a desfășurat în prezența inspectorului general al Jandarmeriei Române, gl.mr. Mircea Olaru și a reprezentanților instituțiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui colaborează.
Activitatea a debutat cu întâmpinarea inspectorului general al Jandarmeriei Române. După sosirea Drapelului de luptă, a fost oficiată slujba religioasă de către un sobor de preoți condus de preotul protopop Adrian Chirvase. A urmat apoi prezentarea Decretului prezidențial nr. 282 din 18 februarie 2015, iar domnul general-maior Mircea Olaru i-a înmânat Drapelul de luptă inspectorului șef al I.J.J.Vaslui, Paul Smântână.
Rostirea jurământului militar și defilarea comandantului cu Drapelul de luptă au fost urmate de alocuțiunea inspectorului general al Jandarmeriei Române, care a prezentat mesajul viceprim-ministrului pentru securitate națională, Gabriel Oprea.
La sfârșitul manifestării, subunitățile au defilat în fața oficialităților, iar Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române a susținut un concert în Centrul Civic.
Reamintim că, la data de 18 februarie, Președintele României a semnat decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.
Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unității și numai la anumite ceremonii militare – de Ziua Națională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de luptă este apărat de garda drapelului, formată din șapte membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel și cinci însoțitori.

de Roxana NĂSTASĂ Sâmbătă, în Centrul Civic al municipiului reședință s-a desfășurat Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean “General de brigadă Mihail Racoviță” Vaslui. La ceremonial au participat subunități constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, precum și Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare și Protecție Instituțională București și Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Activitatea s-a desfășurat în prezența inspectorului general al Jandarmeriei Române, gl.mr. Mircea Olaru și a reprezentanților instituțiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui colaborează. Activitatea a debutat cu întâmpinarea inspectorului general al Jandarmeriei Române. După sosirea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile