Home » Administratie » Hingherii din Bârlad și-au dat demisia

Hingherii din Bârlad și-au dat demisia

de Mihaela NICULESCU

La această oră, padocul public din Bârlad funcționează cu dificultate, deoarece cei doi hingheri și-au dat demisia. Sătui de șicanele așa-zișilor iubitori de câini, dar și din cauza faptului că au primit salarii nemotivante pentru o meserie destul de riscantă, cei doi hingheri de la padoc au dat bir cu fugiții.

Primăria Barlad, prin Grădina Zoologică, cea care administrează padocul, va trebui să angajeze, cât mai curând, nu doi, ci trei hingheri.
„Am propus primăriei, spre angajare, trei persoane în loc de două, actualmente încercând să facem față cu personal propriu de la Zoo. Padocul public din Bârlad este arhiplin și găzduiește cu 20 de câini mai mulți față de capacitate. Hingherii sunt acei angajați care trebuie să aibă grijă de câinii din padoc, să le curețe cuștile, să-i hrănească, să tranchilizeze și să captureze câinii bolnavi sau periculoși de pe spațiul public. E nevoie de ceva abilități în această meserie, pentru a putea face față fișei postului”, ne-a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoologice din Bârlad.
Hingherii, deși sunt o breaslă foarte utilă comunității, trebuie să practice o meserie destul de ingrată. Este destul de greu să reziști, atâta vreme cât primești injurii, borcane și pietre în cap, atunci când te afli în exercițiul funcțiunii. Trebuie să ai nervii tari și să accepți că este posibil să te pricopsești cu niscaiva purici sau cu câteva mușcături. Până la urmă, e o meserie care trebuie făcută de cineva și probabil că vor fi candidați la concursul pe care îl va organiza primăria.

de Mihaela NICULESCU La această oră, padocul public din Bârlad funcționează cu dificultate, deoarece cei doi hingheri și-au dat demisia. Sătui de șicanele așa-zișilor iubitori de câini, dar și din cauza faptului că au primit salarii nemotivante pentru o meserie destul de riscantă, cei doi hingheri de la padoc au dat bir cu fugiții. Primăria Barlad, prin Grădina Zoologică, cea care administrează padocul, va trebui să angajeze, cât mai curând, nu doi, ci trei hingheri. „Am propus primăriei, spre angajare, trei persoane în loc de două, actualmente încercând să facem față cu personal propriu de la Zoo. Padocul public din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile