Home » Social » Incendiu devastator la Mănăstirea Moreni

Incendiu devastator la Mănăstirea Moreni

de Roxana NĂSTASĂ

Sâmbătă, una din cele mai frumoase mănăstiri din județul Vaslui a căzut pradă unui incendiu. În jurul orei 17.30, una din clădirile complexului mănăstirii, mai exact casa de oaspeți, a fost mistuită de flăcări. La izbucnirea incendiului, înăuntru se aflau turiști și maici, însă din fericire nu s-au înregistrat victime.

Potrivit pompierilor vasluieni, se pare că incediul ar fi pornit de la coșul de fum supraîncălzit de la brutăria mănăstirii.
„Sâmbătă, în jurul orei 17.30 am fost solictați să intervenim pentru stingerea unui incendiu la una dintre clădirile complexului mănăstirii Moreni din comuna Deleni. La sosirea fortelor de intervenție incendiul se manifesta la mansarda clădirii pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Clădirea avea în compunere spații de cazare, bucătărie, sală de mese și birouri. Au ars acoperișul din tablă pe asterială de lemn și 14 camere cu mobilierul aferent, inclusiv pereții despărțitori. S-au degradat tâmplăria de la bucătărie și sala de mese precum și planșeul parterului, cauza probabilă de incendiu fiind coș de fum neprotejat termic. Din fericire nu au fost înregistrate victime”, ne-a declarat Petru Iftene, purtător de cuvânt al Inspăectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.
La această intervenție au fost nouă autospeciale din care șapte cu apă, autospeciala grupei operative și ambulanța de terapie intensivă mobilă precum și 40 de cadre militare.

de Roxana NĂSTASĂ Sâmbătă, una din cele mai frumoase mănăstiri din județul Vaslui a căzut pradă unui incendiu. În jurul orei 17.30, una din clădirile complexului mănăstirii, mai exact casa de oaspeți, a fost mistuită de flăcări. La izbucnirea incendiului, înăuntru se aflau turiști și maici, însă din fericire nu s-au înregistrat victime. Potrivit pompierilor vasluieni, se pare că incediul ar fi pornit de la coșul de fum supraîncălzit de la brutăria mănăstirii. „Sâmbătă, în jurul orei 17.30 am fost solictați să intervenim pentru stingerea unui incendiu la una dintre clădirile complexului mănăstirii Moreni din comuna Deleni. La sosirea fortelor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: