Home » National » VREMEA rămâne caniculară. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

VREMEA rămâne caniculară. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

Luni, vremea se va menține caniculară și disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperatură-umezeală urmând a se situa peste pragul critic de 80) în Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crișanei, dar și în jumătatea sudică a Moldovei, unde se vor înregistra frecvent maxime termice de 35…37 de grade, iar în sud-vestul țării temperaturile maxime vor fi de până la 38 – 39 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie.

În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scădere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa între 25 și 34 de grade și doar pe spații mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperatură-umezeală. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, mai ales după-amiaza și noaptea, astfel că în regiunile din jumătatea de nord, precum și în zonele montane și submontane vor fi înnorări temporar accentuate și local averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, seara și noaptea. Valorile de temperatură vor rămâne ridicate pe parcursul nopții în jumătatea de sud a țării, unde acestea nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori se vor înregistra minime de la 15…16 grade în Maramureș și estul Transilvaniei până la 23…24 de grade în Oltenia și Muntenia.

LA BUCUREȘTI

Luni, vremea se va menține caniculară și disconfortul termic accentuat, urmând a se înregistra o maximă al temperaturii aerului de 36…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 în mare parte din zi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în orele serii și pe parcursul nopții când va crește probabilitate pentru intensificări ale vântului, descărcări electrice și averse. Noaptea, valorile termice se vor menține ridicate și abia spre dimineață se vor înregistra minime de 21…23 de grade.

ÎN ȚARĂ

Deși valorile termice vor marca o scădere, vremea va rămâne caniculară și disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat și în Muntenia, unde și indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și pe litoral și 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în zona de munte și izolat în sud, sud-est și centru. Minimele termice se vor situa între 12 și 22 de grade, ușor mai scăzute în Transilvania și în depresiuni, spre 7…10 grade.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile