Home » Invatamant » Contestațiile la definivat nu au schimbat nimic

Contestațiile la definivat nu au schimbat nimic

de Roxana NĂSTASĂ

N-a fost bucurie pentru niciunul din cei 65 de profesori din județ care au depus contestații la examenul de definitivat. În weekend s-au afișat rezultatele, însă niciunul nu a reușit după contestații să ia nota 8 pentru a fi admis.

Ba mai mult, unii dintre ei s-au trezit chiar și cu note mai mici decât obținuseră înainte, existând situații în care notele au scăzut chiar și cu 1,20 puncte. Procentul de promovabilitate a rămas așadar neschimbat 40,11%, cu mult mai mic decât anul trecut când a fost de 51,20%, înainte de contestații. Concret, din cei 167 de candidați, 100 au picat examenul anul acesta. De asemenea, au existat și șase note de peste 9, însă nicuna de 10, spre deosebire de anul trecut când cinci cadre didactice au obținut nota maximă.
Cel mai mare punctaj în acest an l-a obținut un profesor de la Școala de Arte “Nicolae Tonitza” Bârlad, care a luat 9.65 la muzică.
Profesorii pot sa dea examenul de Definitivat în maximum trei sesiuni (deci să-l repete de două ori, dacă l-au picat prima oară), sesiuni susținute în cel mult cinci ani. Astfel, dacă unii dintre ei l-au picat pentru a treia oară, nu mai au dreptul.
Cei care pică Definitivatul pot fi angajați în învățământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

de Roxana NĂSTASĂ N-a fost bucurie pentru niciunul din cei 65 de profesori din județ care au depus contestații la examenul de definitivat. În weekend s-au afișat rezultatele, însă niciunul nu a reușit după contestații să ia nota 8 pentru a fi admis. Ba mai mult, unii dintre ei s-au trezit chiar și cu note mai mici decât obținuseră înainte, existând situații în care notele au scăzut chiar și cu 1,20 puncte. Procentul de promovabilitate a rămas așadar neschimbat 40,11%, cu mult mai mic decât anul trecut când a fost de 51,20%, înainte de contestații. Concret, din cei 167 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: