Home » Sport » Mingea e în curtea celor de la CNI!

Mingea e în curtea celor de la CNI!

de Răzvan CĂLIN

După ce au trimis toate documentele solicitate, autoritățile bârlădene așteaptă ca cei de la CNI să dea undă verde pentru proiectarea noului stadion de rugby din Bârlad.

Dacă Bârladul va avea sau nu un stadion de rugby modern, conform standardelor internaționale, este un lucru care, din momentul de față, depuinde în totalitate de Compania Națională de Investiții (CNI). Aceasta este instituția care va trebuie să finanțeze acest proiect (evaluat într-o primă fază la aproximativ 6,5 milioane de euro) și care a fost inițiat Federația Română de Rugby.

„Am discutat în urmă cu aproximativ o săptămână cu arhitectul desemnat să se ocupe de realizarea proiectului. Din câte am înțeles, în maxim două – trei săptămâni va putea trece la realizarea proiectului. Mai sunt ceva formalități de făcut la nivel de CNI. În ceea ce ne privește pe noi, ca și autoritate locală, am făcut tot ceea ce ni s-a cerut. Am pus la dispoziția celor de la CNI toate documentele care ne-au fost solicitat și am făcut în așa fel să îndeplinim toate cerințele care ne-au fost solicitate. Acum, mingea este în curtea celor de la CNI, pentru că tot ceea ce a ținut de noi, am făcut”, ne-a declarat George Șolcă, șeful Biroului Dezvoltare Locală și Integrare Europeană din cadrul Primăriei Bârlad.

FRR a fost cea care a venit cu această idee, mai ales că Bârladul are o tradiție de peste jumătate de secol în sportul cu balonul oval, fiind o veritabilă pepinieră de rugbiști extrem de valoroși. Proiectul nu vizează doar o simplă reabilitare a actualului stadion municipal de rugby din Bârlad, ci vorbim de amenajarea unei veritabile baze sportive moderne: teren cu instalație de încălzire pentru perioada sezonului rece, nocturnă, stadion cu tribune moderne cu o capacitate de minim 8.000 de locuri, motel, bază de antrenament modernă cu săli de pregătire fizică, pregătire tactică, vestiare, dușuri etc.

de Răzvan CĂLIN După ce au trimis toate documentele solicitate, autoritățile bârlădene așteaptă ca cei de la CNI să dea undă verde pentru proiectarea noului stadion de rugby din Bârlad. Dacă Bârladul va avea sau nu un stadion de rugby modern, conform standardelor internaționale, este un lucru care, din momentul de față, depuinde în totalitate de Compania Națională de Investiții (CNI). Aceasta este instituția care va trebuie să finanțeze acest proiect (evaluat într-o primă fază la aproximativ 6,5 milioane de euro) și care a fost inițiat Federația Română de Rugby. „Am discutat în urmă cu aproximativ o săptămână cu arhitectul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: