Home » Administratie » Biblioteca din Bârlad se mută într-un cort

Biblioteca din Bârlad se mută într-un cort

de Mihaela NICULESCU

De astăzi, încep lucrările de igienizare la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, lucrări care nu s-au mai făcut de 10 ani. Pentru igienizare, primăria a alocat 22.000 de lei.

Zilele trecute, angajații bibliotecii au început să strângă mobilierul, să degajeze spațiile pentru ca firma care a câștigat licitația să înceapă lucrările de zugrăvit.
„Din câte știm, nu s-a mai văruit din 2006, de la centenar. Timp de două săptămâni, se vor zugrăvi pereții, vor fi făcute unele reparații la interior, astfel încât biblioteca să aibă aspectul pe care îl merită o instituție de cultură. Se va achiziționa o mochetă nouă și două birouri.”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei Bârlad.
Bârlădenii care doresc să împrumute cărți, nu vor fi privați de această plăcere.
„Vom amenaja un cort în curtea bibliotecii, unde se vor face înscrieri, iar cititorii vor putea restitui cărțile și, în limita posibilităților, vor putea împrumuta cărți”, a mai spus Cristina Vizitiu.
Programul „Cartea Călătoare” se desfășoară în Grădina Publică, la foișor, în fiecare zi de vineri, între orele 9 și 13. Biblioteca dispune de un număr de cărți provenite din donații, în mai multe exemplare, care nu au fost înregistrate în fondul de carte. Astfel de cărți vor putea fi oferite cititorilor, cu condiția ca ei să aducă în loc o altă carte din biblioteca proprie. Cărțile vor circula, astfel încât tot mai mulți cititori să aibă posibilitatea de a intra în posesia cât mai multor cărți.
Activitățile incluse în programul „Biblioteca altfel”, inclusiv cursurile de limbi străine, se vor desfășura totuși, dar la secțiile Tehnică și Copii, pe perioada lucrărilor de igienizare.

de Mihaela NICULESCU De astăzi, încep lucrările de igienizare la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” din Bârlad, lucrări care nu s-au mai făcut de 10 ani. Pentru igienizare, primăria a alocat 22.000 de lei. Zilele trecute, angajații bibliotecii au început să strângă mobilierul, să degajeze spațiile pentru ca firma care a câștigat licitația să înceapă lucrările de zugrăvit. „Din câte știm, nu s-a mai văruit din 2006, de la centenar. Timp de două săptămâni, se vor zugrăvi pereții, vor fi făcute unele reparații la interior, astfel încât biblioteca să aibă aspectul pe care îl merită o instituție de cultură. Se va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile