Home » Justitie » Beizadeaua Bratosin a ieșit din pușcărie

Beizadeaua Bratosin a ieșit din pușcărie

de Alex SAVA

Condamnat, în 2013, la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de droguri, Dan Bratosin, fiul fostei judecătoare Aurica Năstasă, a ieșit din pușcărie după numai doi ani de detenție. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis, ieri, eliberarea sa condiționată.

 Completul pentru liberări condiționate din cadrul Judecătoriei Vaslui a admis, ieri, punerea în libertate a lui Dan Bratosin, condamnat în 2013 la trei ani și jumătate pentru trafic de droguri.

„Admite propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarul Vaslui privind liberarea condiționată a condamnatului BRATOSIN NĂSTASĂ DAN. În temeiul art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, dispune liberarea condiționată a condamnatului BRATOSIN NĂSTASĂ DAN, deținut în prezent în Penitenciarul Vaslui, anterior executării integrale a pedepsei de 3 ani și 6 luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 224/2013 a Tribunalul Vaslui, mandat de executare nr. 292/2013/2014. Atrage atenția condamnatului asupra dispozițiilor art. 104 alin.2 Cod penal privind, revocarea liberării condiționate. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Suma de 32,5 lei reprezentând 25 % onorariu apărător desemnat din oficiu va fi suportată din fondurile Ministerului Justiției”, se arată în hotărârea  917/2015 a Judecătoriei Vaslui.

Magistrații Tribunalului Vaslui l-au condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pe Dan Năstasă Bratosin, fiul unei foste judecătoare care este în prezent avocat la Baroul Vaslui, pentru trafic și consum de droguri de risc și mare risc.

În aceeași speță, un prieten de-al tânărului, elev la un liceu din municipiul Huși, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, cu un termen de supraveghere de opt ani.

Dan Năstasă Bratosin a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii aprilie 2013, alături de alți patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, sub acuzațiile de trafic și consum de droguri de risc, după ce, timp de un an, a vândut stupefiante la studenți și elevi din municipiile Huși și Iași.

Cei cinci tineri, cu domiciliile în Huși, Vaslui, Botoșani și județul Iași, au constituit grupul infracțional în anul 2012, cu scopul de a procura și comercializa droguri de risc. În timpul anchetei, tinerii au declarat că au decis să vândă droguri pentru a-și asigura banii necesari consumului propriu.

Ceilalți trei tineri judecați în același dosar au mers în instanță pe varianta recunoașterii faptei, doi dintre aceștia primind doi ani de închisoare cu executare, în timp ce al treilea a primit o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei.

Inițial, Bratosin nu a mers pe acordul de recunoaștere, negând acuzațiile aduse de procurori. Atât pe durata urmăririi penale, cât și în timpul procesului, a susținut că era doar un consumator înrăit de «iarbă». Iubita sa le-a declarat judecătorilor că Bratosin apela la substanțe interzise pentru a se trata de atacurile de panică de care suferea.

Dan Bratosin Nastasă a fost acuzat că se aproviziona cu droguri de la dealeri din București, apoi, prin intermediul celorlalți membri ai grupului, le comercializa atât în municipiul Iași, unde erau studenți majoritatea inculpaților, cât și în Huși, orașul lor natal. La finalizarea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a nu mai puțin de zece inculpați. A fost cea mai mare rețea de traficanți de droguri destructurată anul trecut de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Poliția Huși.

de Alex SAVA Condamnat, în 2013, la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de droguri, Dan Bratosin, fiul fostei judecătoare Aurica Năstasă, a ieșit din pușcărie după numai doi ani de detenție. Magistrații Judecătoriei Vaslui au admis, ieri, eliberarea sa condiționată.  Completul pentru liberări condiționate din cadrul Judecătoriei Vaslui a admis, ieri, punerea în libertate a lui Dan Bratosin, condamnat în 2013 la trei ani și jumătate pentru trafic de droguri. „Admite propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarul Vaslui privind liberarea condiționată a condamnatului BRATOSIN NĂSTASĂ DAN.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: