Home » Social » Trei minori, găsiți în pădure

Trei minori, găsiți în pădure

de Roxana NĂSTASĂ

Trei copilași cu vârste cuprinse între unu și patru ani au fost găsiți, miercuri seara, pe un câmp, lângă o pădure, la limita dintre județele Vaslui și Neamț. Plânsetele lor au făcut să fie auziți de o femeie care locuia în zonă și care i-a luat acasă și i-a hrănit, sesizând, totodată, Poliția. Se pare că cei trei băieței au fost lăsați singuri acasă și la un moment dat, au ieșit pe afară, îndepărtându-se de casă, în căutara mamei lor.

Trei frățiori cu vârste de unu, trei, respectiv patru ani, din comuna vasluiană Bacești au fost lasați singuri în casă de mama lor, care a plecat într-un sat vecin la părinții ei. Speriați fiind și înfometați, aceștia au plecat la un moment dat în căutarea celei care le-a dat viață și care ar fi trebuit să le poarte de grijă, îndepărtându-se de sat.
După lăsarea întunericului, o vecină alertată de plânsetul lor i-a găsit speriați lângă o pădure aflată la limita dintre județele Vaslui și Neamț. Aceasta și-a dat seama că sunt flămânzi, iar faptul că erau noaptea la marginea pădurii reprezenta un real pericol. Așa că i-a luat acasă la ea, i-a hrănit și a sunat apoi la Poliție. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu un echipaj al ambulanței care a luat micuții la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru investigații medicale.
„Miercuri seara, la ora 21:28 am primit un apel la 112 de la o femeie din localitatea Bozia, județul Neamț care a sesizat că a găsit trei copii neînsoțiți, lângă o pădure. Femeia i-a luat pe cei trei băieței cu vârste de 1, 3, respectiv 4 ani, i-a hrănit și a sunat apoi la Poliție. Din câte se pare, tatăl copiilor era la muncă la o stână, iar mama plecase într-un sat vecin, la părinți, revenind abia astăzi. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.
Micuții au fost preluați miercuri seara cu ambulanța și duși la Spitalul de Urgență Vaslui pentru investigații medicale, însă starea lor este bună.
Acum au fost internați într-un centru de primire în regim de urgență, după care urmează să fie dați în grija unor asistenți maternali.
„Copiii au fost securizați în centrul nostru, unde vor beneficia de îngrijiri, după care vor fi dați în plasament. Ei mai au acasă un frate, pe care mama nu vrea să-l dea. Au fost efectuate verificări la familia din comuna Băcești și vom demara procedurile de solicitare a unei ordonanțe președințiale, pentru scoterea din familie și a copilului mai mare, care la rândul său va fi dat în grija unui asistent maternal profesionist”, a declarat Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Trei copilași cu vârste cuprinse între unu și patru ani au fost găsiți, miercuri seara, pe un câmp, lângă o pădure, la limita dintre județele Vaslui și Neamț. Plânsetele lor au făcut să fie auziți de o femeie care locuia în zonă și care i-a luat acasă și i-a hrănit, sesizând, totodată, Poliția. Se pare că cei trei băieței au fost lăsați singuri acasă și la un moment dat, au ieșit pe afară, îndepărtându-se de casă, în căutara mamei lor. Trei frățiori cu vârste de unu, trei, respectiv patru ani, din comuna vasluiană Bacești au fost lasați…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile