Home » Invatamant » Profesorii vasluieni au notat corect la bac

Profesorii vasluieni au notat corect la bac

de Roxana NĂSTASĂ

După ce au existat numeroase nemulțumiri legate de notele și modul de corectare a lucrărilor elevilor vasluieni de la bacalureat de către profesorii din Botoșani, a venit și rândul profesorilor vasluieni să fie verificați. Dacă cei din Botoșani au ajuns să fie sancționați că și-au bătut joc de lucrările elevilor din județul nostru existând numeroase cazuri de diferențe după recoretare de peste 1,5 puncte, cei din Vaslui au fost foarte corecți. La lucrările elevilor din Buzău, pe care le-au corectat cadrele din județul nostru, nu a existat nicio diferență de peste 1,5 puncte.

În fiecare județ este verificat modul în care au fost corectate lucrările de la examenul de bacalaureat, în special dacă există cazuri de lucrări unde au fost diferențe mai mari de 1,5 puncte după recorectare, așa cum au fost foarte multe la elevii vasluieni. Dacă unii profesori botoșăneni care au corecatat tezele elevilor din Vaslui au pus note cum au considerat de cuviință, fapt pentru care au fost sancționați, la Vaslui, profesorii s-au dovedit foarte corecți. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, care au primit răspuns de la Buzău, județ de unde au ajuns la Vaslui lucrările pentru corectare, profesorii vasluieni au fost corecți și au acordat notele meritate, neexistând niciun caz în care după recorectare să fie o diferență mai mare de 1,5 puncte. „Am primit răspuns de la Buzău și în județul nostru nu va fi sancționat niciun profesor pentru că nu a existat niciun caz în care după recorectarea lucrării să fie diferență la notă mai mare de 1,5 puncte. Profesorii vasluieni au fost corecți și au pus notele meritate”, ne-a declarat Constantin Turcu, inspector școlar pentru management instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ După ce au existat numeroase nemulțumiri legate de notele și modul de corectare a lucrărilor elevilor vasluieni de la bacalureat de către profesorii din Botoșani, a venit și rândul profesorilor vasluieni să fie verificați. Dacă cei din Botoșani au ajuns să fie sancționați că și-au bătut joc de lucrările elevilor din județul nostru existând numeroase cazuri de diferențe după recoretare de peste 1,5 puncte, cei din Vaslui au fost foarte corecți. La lucrările elevilor din Buzău, pe care le-au corectat cadrele din județul nostru, nu a existat nicio diferență de peste 1,5 puncte. În fiecare județ este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: