Home » Invatamant » Zeci de note mărite în urma contestațiilor la titularizare

Zeci de note mărite în urma contestațiilor la titularizare

de Roxana NĂSTASĂ

Vineri, s-au afișat rezultatele finale la examenul de titularizare. Pentru aproximativ jumătate dintre candidați, a fost un prilej de bucurie întrucât notele le-au fost mărite.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, 47 de lucrări au primit note mai mari după recorectare, multe dintre cadre reușind în urma contestațiilor să obțină nota 5 și, totodată, posibilitatea să prindă un post de suplinitor, sau nota 7, având șansa să prindă un post titularizabil.

Cea mai mare diferență de punctaj a fost la o lucrare la limba franceză, care a fost notată inițial cu 4,20 iar după contestații a primit 6,95, fiind astfel o diferență de 2,75 puncte.

La polul opus, au fost profesori cărora le-au pierit zâmbetele după ce au văzut că au primit note mai mici în urma contestațiilor. În această situație au fost 13 cadre didactice, cea mai mică scădere a notei fiind cu 1,45 de puncte – de la 4,90 la 3,45, la consiliere psihopedagogică.

Pentru concursul de ocupare a posturilor, ISJ Vaslui are disponibile 155 de posturi titularizabile.
În total, vor fi scoase la concurs 2.067 de posturi, dintre care 1.912 sunt pentru suplinitori. Dintre acestea, 766 se regăsesc în mediul urban și 1.146 în mediul rural, cu 490 de catedre complete și 1.422 incomplete.

Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidații care au obținut cel puțin media 7,00 pentru posturi cu durată nedeterminată, va avea loc astăzi și mâine.

de Roxana NĂSTASĂ Vineri, s-au afișat rezultatele finale la examenul de titularizare. Pentru aproximativ jumătate dintre candidați, a fost un prilej de bucurie întrucât notele le-au fost mărite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, 47 de lucrări au primit note mai mari după recorectare, multe dintre cadre reușind în urma contestațiilor să obțină nota 5 și, totodată, posibilitatea să prindă un post de suplinitor, sau nota 7, având șansa să prindă un post titularizabil. Cea mai mare diferență de punctaj a fost la o lucrare la limba franceză, care a fost notată inițial cu 4,20 iar după contestații a primit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile