Home » Social » Aglomerație la pașapoarte

Aglomerație la pașapoarte

de Roxana NĂSTASĂ

Aglomerație mare la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) al județului Vaslui. Este știut că în perioada iulie-august, atât la pașapoarte cât și la buletine sunt cozi interminabile. În acest sens, șeful SPCEEPS  aduce la cunoștință cetățenilor câteva informații utile. Costul unui pașaport simplu electronic pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani este de 292 RON. Acest tip de pașaport este valabil cinci ani și se eliberează în 14 zile calendaristice.

Costul unui pașaport simplu electronic pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 12 ani este de 266 RON. Acest tip de pașaport este valabil trei ani și se eliberează tot în 14 zile calendaristice, iar costul unui pașaport simplu temporar, care se poate elibera oricărei persoane, indiferent de vârstă, este de 222 RON, este valabil un an și se eliberează în maxim trei zile lucrătoare (în două ore, dacă nu sunt de efectuat verificări suplimentare).

Prezența copiilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu este obligatorie, părinții putând prezenta două fotografii tip pașaport (3,5/4,5 cm), reprezentând minorul, dar numai pentru pașaportul temporar.

Cei care doresc să evite aglomerația la ridicarea pașaportului, pot opta pentru livrarea acestuia la domiciliu prin curier poștal, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice (cost suplimentar – 8 lei).

Tot pentru a se evita aglomerația în sala de așteptare a serviciului de pașapoarte, se eliberează bonuri de ordine persoanelor care și-au plătit taxele pentru pașaport. Zilnic, se eliberează, în medie, 110 bonuri care, în zilele aglomerate, se pot epuiza în mai puțin de o oră. Bonurile de ordine se eliberează doar pentru ziua în curs. Alte informații utile se pot găsi pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Vaslui

de Roxana NĂSTASĂ Aglomerație mare la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) al județului Vaslui. Este știut că în perioada iulie-august, atât la pașapoarte cât și la buletine sunt cozi interminabile. În acest sens, șeful SPCEEPS  aduce la cunoștință cetățenilor câteva informații utile. Costul unui pașaport simplu electronic pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani este de 292 RON. Acest tip de pașaport este valabil cinci ani și se eliberează în 14 zile calendaristice. Costul unui pașaport simplu electronic pentru minorii care nu au împlinit vârsta de 12 ani este de 266 RON. Acest…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: