Home » Sanatate » Apel către primari: „Verificați sursele de apă!”

Apel către primari: „Verificați sursele de apă!”

de Roxana NĂSTASĂ

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui face un apel către primarii din județ să verifice sursele de apă potabile periodic pentru a fi evitate cazurile de intoxicații cu nitriți sau nitrați.

Întrucât în anii trecuți s-au înregistrat cazuri de deces din cauza intoxicației cu nitriți sau nitrați, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada face câteva recomadări pentru a fi evitate astfel de situații neplăcute. Așadar, aceasta recomadă verificarea tuturor surselor de apă, iar în cazul sistemelor de apă centralizate, efectuarea de analize periodice privind potabilitatea apei.

mihaela vlada„Recomadăm cetățenilor să verifice toate sursele de apă înainte de consum și să nu consume din surse neverificate întrucât există posibilitatea intoxicației cu nitriți sau nitrați care poate fi letală la nou-născuți, gravide sau chiar și la persoane sănătoase care pot fi afectate pe termen lung. Fac un apel către primari să verifice sursele de apă potabilă, iar acolo unde sunt sisteme de apă centralizate, să facă, periodic, analize privind potabilitatea apei”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

de Roxana NĂSTASĂ Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui face un apel către primarii din județ să verifice sursele de apă potabile periodic pentru a fi evitate cazurile de intoxicații cu nitriți sau nitrați. Întrucât în anii trecuți s-au înregistrat cazuri de deces din cauza intoxicației cu nitriți sau nitrați, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada face câteva recomadări pentru a fi evitate astfel de situații neplăcute. Așadar, aceasta recomadă verificarea tuturor surselor de apă, iar în cazul sistemelor de apă centralizate, efectuarea de analize periodice privind potabilitatea apei. „Recomadăm cetățenilor să verifice toate sursele de apă înainte de consum și să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile