Home » Social » Nouă povestiri despre suflet

Nouă povestiri despre suflet

de Mihaela NICULESCU

Joi, 22 iulie, scriitorul Simion Bogdănescu a reușit să vadă scos de sub tipar un nou volum al său, de această dată un volum de proză scurtă, nuvele și povestiri. „Pe vremea cailor păgâni” este al XXIII-lea volum al poetului, eseistului și publicistului bârlădean.

„Este o scriere fascinantă, profundă, simplă (dar destul de complexă) și ispititoare, care-și tulbură cititorii, îi pune pe gânduri și-i îndeamnă la neliniștitoare, obsedante, roditoare meditații despre rosturile vieții și ale sufletului, despre misterul esențial și despre destin”, precizează scriitorul Valeriu Stanciu, în prefața cărții.
Simion Bogdănescu este coordonatorul cenaclului literar „Aripi tinere”, de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, unde este, de altfel, și profesor de limbă și literatură română. Ion Puflea (numele adevărat al scriitorului) își așteaptă elevii dar și cititorii fideli, în toamnă, la lansarea volumului.

„Timp de mai multe luni, cam jumătate de an, am scris la acest volum, în special dimineața, înainte de a începe orele la clasă. Volumul cuprinde nouă nuvele și povestiri despre viață, destin, determinare. M-am gândit să-l lansez la Biblioteca „Stroe S. Belloescu”, pe 27 octombrie, chiar de ziua mea de naștere. Sper că va fi un cadou plăcut cititorilor”, ne-a declarat Simion Bogdănescu.

de Mihaela NICULESCU Joi, 22 iulie, scriitorul Simion Bogdănescu a reușit să vadă scos de sub tipar un nou volum al său, de această dată un volum de proză scurtă, nuvele și povestiri. „Pe vremea cailor păgâni” este al XXIII-lea volum al poetului, eseistului și publicistului bârlădean. „Este o scriere fascinantă, profundă, simplă (dar destul de complexă) și ispititoare, care-și tulbură cititorii, îi pune pe gânduri și-i îndeamnă la neliniștitoare, obsedante, roditoare meditații despre rosturile vieții și ale sufletului, despre misterul esențial și despre destin”, precizează scriitorul Valeriu Stanciu, în prefața cărții. Simion Bogdănescu este coordonatorul cenaclului literar „Aripi tinere”,…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...