Home » World » Putin APROBĂ extinderea activităților navale ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică și în Mediterană

Putin APROBĂ extinderea activităților navale ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică și în Mediterană

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităților flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică și Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenței militare NATO, anunță vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Președintele Vladimir Putin a promulgat duminică o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est și în contextul unificării Crimeei cu Rusia”, a explicat Dmitri Rogozin, potrivit site-ului agenției TASS.

Erau necesare schimbări în contextul modificării situației politice internaționale și al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală„, a subliniat Rogozin.

Se pune un accent special pe zonele atlantică și arctică. Suntem atenți la zona Oceanului Atlantic, în contextul extinderii NATO spre Est și construirii infrastructurii militare în apropierea frontierelor ruse„, a explicat Rogozin.

Al doilea element luat în considerare este cel al unificării Crimeei și Sevastopolului cu Rusia. În al treilea rând, există intenția de a relua prezența flotei ruse în Marea Mediterană„, a insistat Rogozin.

Vladimir Putin a participat duminică la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Forțelor Navale ruse, în regiunea rusă Kaliningrad.

Cu această ocazie, comandantul Forțelor navale ruse, amiralul Viktor Cirkov, a anunțat că flota rusă va primi, înainte de sfârșitul acestui an, zece nave militare noi și 40 de ambarcațiuni militare de susținere. „După anul 2015, intenționăm să construim noi submarine din clasa Borei, Iasen și Lada”, a spus Cirkov.

Zilele trecute, Moscova a anunțat că va suplimenta prezența navală în Marea Neagră și în Marea Baltică, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza conflictului ucrainean.

Sursa: mediafax.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificări ale reglementărilor maritime, în sensul extinderii activităților flotei ruse în Marea Neagră, în Marea Baltică și Marea Mediterană, pe fondul consolidării prezenței militare NATO, anunță vicepremierul rus Dmitri Rogozin. "Președintele Vladimir Putin a promulgat duminică o serie de anexe la Doctrina maritimă. Amendamentele la Doctrina navală a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est și în contextul unificării Crimeei cu Rusia", a explicat Dmitri Rogozin, potrivit site-ului agenției TASS. "Erau necesare schimbări în contextul modificării situației politice internaționale și al consolidării rolului Rusiei de mare putere navală",…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile