Home » Social » Nicio sancțiune pentru Pro Tv în cazul violului de la Văleni

Nicio sancțiune pentru Pro Tv în cazul violului de la Văleni

de Roxana NĂSTASĂ

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu a luat nicio decizie, în cazul emisiunii „La Măruță” în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din Văleni. Propunerea de amendare a postului Pro TV cu suma maximă de 200.000 de lei nu a întrunit numărul de voturi necesar. Există însă pozsibilitatea ca acest caz să fie rediscutat.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, ieri, din nou cazul emisiunii „La Măruță“, în cadrul căreia fata violată din Văleni a fost intervievată făcându-i se publică identitatea.

Propunerea de amendare a postului Pro TV cu 200.000 de lei a venit din partea lui Florin Gabrea, membru CNA. Acesta a spus că propune amenda pentru încălcarea articolului 3 alineatul 1 din Legea Audiovizualului și articolului 30, respectiv articolului 32 cu alineatele 1 și 2 din Codul Audiovizualului. Aceste articole fac referire la obligația de a respecta viația privată, onoarea, reputația și dreptul la propria imagine a persoanei. Propunerea lui Garbea însă a avut a avut cinci voturi „pentru” și trei „împotrivă”, neîntrunind numărul de voturi necesar având în vedere că regulamentul CNA spune că pentru a fi adoptată, o propunere trebuie să aibă cel puțin șase voturi „pentru”.

CNA s-a autosesizat în cazul emisiunii „La Măruță”, dar a primit și mai multe reclamații în acest sens, majoritatea acuzând faptul că victima a fost expusă, fiindu-i dezvăluite numele și chipul.

de Roxana NĂSTASĂ Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) nu a luat nicio decizie, în cazul emisiunii „La Măruță” în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din Văleni. Propunerea de amendare a postului Pro TV cu suma maximă de 200.000 de lei nu a întrunit numărul de voturi necesar. Există însă pozsibilitatea ca acest caz să fie rediscutat. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, ieri, din nou cazul emisiunii „La Măruță“, în cadrul căreia fata violată din Văleni a fost intervievată făcându-i se publică identitatea. Propunerea de amendare a postului Pro TV cu 200.000 de lei a venit din…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Poliția Bârlad are în lucru un dosar privind incendierea unui autoturism în cartierul Podeni

La nivelul Poliției Municipale Bârlad există în lucru, în ...

DGASPC Vaslui – Ineficiență sub umbra lui Dumitru Buzatu

Deputat Mihai Botez  Direcția Generală de Asistentă Socială și ...

Cresc sau nu pensiile cu 40%?! Pensionarii vasluieni se așteaptă la o iarnă de coșmar, cu frig și foame

de Dănuț CIOBANU  Pensionarii sunt pregătiți să dea Guvernul ...