Home » Social » Pregătiți pentru dezastre. Oare?!

Pregătiți pentru dezastre. Oare?!

de Mihaela NICULESCU

Ieri, în sala de ședințe a Primăriei Bârlad a avut loc o sesiune de diseminare la care au participat tineri, elevi și studenți.

În perioada 14-15 iulie, bibliotecara Mihaela Andreea Hanganu a participat la Bacău, la un training organizat de Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (Pro Vobis), în parteneriat cu Asociația „Art Fusion” și „Habitat for Humanity” România.
„Biblioteca «Stroe S. Belloescu», prin mine ca reprezentant, are contract de voluntariat cu Pro Vobis. Astăzi, am organizat o diseminare a cursului parcurs la Bacău, în legătură cu voluntariatul în cazul dezastrelor naturale. Le-am prezentat tinerilor cinci pași pentru prevenirea situațiilor neplăcute și depășirea momentelor dificile care urmează după dezastre, despre importanța trusei pentru dezastre. Este necesar ca oamenii să conștientizeze faptul că dezastrele vin inopinat și că nu trebuie să lăsăm doar norocul să decidă viitoru”, ne-a declarat Mihaela Hanganu.
Astfel de cursuri au urmat voluntari din patru județe – Vaslui, Bacău, Vrancea și Suceava. După sesiunea de diseminare au fost împărțite flyere, pliante cu recomandări importante în caz de cutremur și alte dezastre naturale și fluiere. Tinerii participanți la întâlnire nu sunt încă voluntari ai Bibliotecii, dar, în cadrul activității, li s-au prezentat și detalii despre voluntariat. Cu siguranță, unii dintre ei vor dori să devină voluntari.
Organizatorii sesiunii de diseminare au declarat că va mai urma o a altă sesiune pe 4 august.

de Mihaela NICULESCU Ieri, în sala de ședințe a Primăriei Bârlad a avut loc o sesiune de diseminare la care au participat tineri, elevi și studenți. În perioada 14-15 iulie, bibliotecara Mihaela Andreea Hanganu a participat la Bacău, la un training organizat de Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat (Pro Vobis), în parteneriat cu Asociația „Art Fusion” și „Habitat for Humanity” România. „Biblioteca «Stroe S. Belloescu», prin mine ca reprezentant, are contract de voluntariat cu Pro Vobis. Astăzi, am organizat o diseminare a cursului parcurs la Bacău, în legătură cu voluntariatul în cazul dezastrelor naturale. Le-am prezentat tinerilor cinci pași…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: