Home » Social » Simpozion de Ziua Imnului Național

Simpozion de Ziua Imnului Național

de Roxana NĂSTASĂ
Militarii vasluieni vor fi alături de reprezentanții administrației publice județene și locale, astăzi, de Ziua Imnului Național, la un simpozion.
Simpozionul „29 Iulie – Ziua Imnului Național” va fi organizat începând cu orele 11.00 în sala ovală „Al. I. Cuza” din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vaslui.
Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – își are originea în cântecul patriotic „Un răsunet”, creat în vâltoarea Revoluției de la 1848, pe versurile poetului Andrei Mureșanu și pe o veche melodie psaltică a cărturarului Anton Pann.
Acest vechi cântec patriotic a redevenit în actualitate în primele ore ale Revoluției din 1989, fiind consacrat apoi în mod oficial, prin Constituția României din anul 1991, ca Imn al României.

de Roxana NĂSTASĂ Militarii vasluieni vor fi alături de reprezentanții administrației publice județene și locale, astăzi, de Ziua Imnului Național, la un simpozion. Simpozionul „29 Iulie – Ziua Imnului Național” va fi organizat începând cu orele 11.00 în sala ovală „Al. I. Cuza” din cadrul Instituției Prefectului – Județul Vaslui. Imnul Național al României – „Deșteaptă-te române!” – își are originea în cântecul patriotic „Un răsunet”, creat în vâltoarea Revoluției de la 1848, pe versurile poetului Andrei Mureșanu și pe o veche melodie psaltică a cărturarului Anton Pann. Acest vechi cântec patriotic a redevenit în actualitate în primele ore ale…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Vasluienii au formulat, în ultima perioada, zeci de sesizări ...

Economia județului Vaslui, în cifre: 10 salariați finanțează pensiile pentru 14 pensionari

de Dănuț CIOBANU  Patronatul vasluian privește de o manieră ...

Vești bune din satele vasluiene. Criza COVID-19 nu a crescut numărul asistaților social

Numărul asistaților social continuă să scadă în județul Vaslui. ...