Home » Social » Greu de internat

Greu de internat

Căldura mare a încins spiritele din zona Poliției Municipiului Bârlad. Mariana, cunoscuta si sub numele de Neagra, continuă să facă ce știe ea mai bine – gălăgie și să inhaleze din punga cu aurolac. Ieri dimineață, două femei au tras o sperietură pe cinste, după ce Neagra le-a dat pe la nas cu punga ei plină cu… fericire.

Reprezentanții Poliției Municipiului Bârlad spun că, în nenumărate rânduri, au apelat la instituții de protecție socială pentru a o interna. Ultima oară a fost internată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din comuna Vutcani, de unde, după câteva zile, a fugit. Nu știm pe ce rută, dar a ajuns înapoi la Bârlad, la „domiciliul” ei de pe aceeași stradă cu sediul Poliției.
Deși vizibil bolnavă psihic, Mariana nu are acte doveditoare. Conform legii, Primăria Barlad, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), ar fi trebuit să se ocupe de obținerea unui certificat de handicap. Așa scrie în lege. Până una-alta, Mariana rămâne în stradă, spitalele neputând să o interneze pe termen lung, nici centrele speciale, în lipsa unor acte pe care să scrie negru pe alb că este bolnavă psihic. (Mihaela NICULESCU)

Căldura mare a încins spiritele din zona Poliției Municipiului Bârlad. Mariana, cunoscuta si sub numele de Neagra, continuă să facă ce știe ea mai bine – gălăgie și să inhaleze din punga cu aurolac. Ieri dimineață, două femei au tras o sperietură pe cinste, după ce Neagra le-a dat pe la nas cu punga ei plină cu… fericire. Reprezentanții Poliției Municipiului Bârlad spun că, în nenumărate rânduri, au apelat la instituții de protecție socială pentru a o interna. Ultima oară a fost internată la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din comuna Vutcani, de unde, după câteva zile, a fugit.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile