Home » Social » Indiferența își spune cuvantul – Polițiștii locali, bătaia de joc a derbedeilor

Indiferența își spune cuvantul – Polițiștii locali, bătaia de joc a derbedeilor

de Mihaela NICULESCU

Încrederea bârlădenilor în polițiștii locali (comunitari) este din ce în ce mai scăzută, iar aceasta realitate este confirmată tot mai des.

Miercuri, 28 iulie, o locatară a blocului D2 din, Bârlad, a fost amenințată de un tânăr în prezența polițiștilor locali, iar aceștia din urmă n-au avut nicio reacție. Polițiștii locali veniseră, la ora 17, să verifice o sesizare care s-a confirmat. Câțiva tineri, aciuați între blocurile D2 și D3 de pe Bulevardul Epureanu, se pregăteau să pună carnea pe ditamai grătarul încins. S-au supărat foarte rău că polițiștii locali le-au stricat planul și s-au răzbunat pe o locatară care, auzind vociferări, a ieșit la geam.
„Lasă că o să vezi tu! Numai tu te-ai găsit din toți să ne reclami?”, a țipat unul dintre tineri.
Locatara a rămas consternată nu doar de amenințarea primită, ci mai ales de atitudinea polițiștilor locali, de a nu reacționa în nici un fel.
„Lipsa de reacție a polițiștilor este mult mai gravă decât fapta în sine a tinerilor de a face grătar sub geamurile oamenilor”, a spus locatara amenințată. Aceasta este decisă să facă o reclamație la Vasile Rădoi, directorul executiv al Poliției Locale, în legătură cu starea de apatie a subalternilor săi. Femeia a mai spus că nu ea a fost cea care a făcut sesizarea, dar ar fi vrut. În urmă cu câteva zile, le-a spus tinerilor să înceteze cu gălăgia și să plece, dar aceștia i-au răspuns că sunt într-un parc de joacă și au voie să se distreze. De două săptămâni, locatarii celor două blocuri nu mai au liniște. Se încing grătarele și se țin chiolhanurile lanț, uneori până spre dimineață în zori. Oamenii sunt nevoiți ca, la 40 de grade să stea cu geamurile închise pentru a nu le intra mirosul și fumul în casă, dar și pentru a nu mai auzi zgomotele petrecăreților. Un grup de tineri și-a instalat o adevărată tabără între cele două blocuri, propunându-și să se distreze la maxim în această vară, pe nervii locatarilor. Oare polițiștii care au arondată zona nu trec nici măcar o dată la opt ore? Cum de n-au aflat de ditamai focurile de tabără care au pârjolit și iarba și riscă să distrugă și parcul de joacă?
O parte din vina o are și municipalitatea, care nu a amenajat spații speciale pentru grătar, motiv pentru care focurile se fac oriunde și oricând.
Locatarii, în mare parte bătrâni și singuri, nu au curajul să se implice, de teamă ca nu cumva să aibă probleme. În plus, încrederea lor în polițiștii locali a scăzut observând că au mai degrabă o atitudine de inspectori decât de oameni care apără ordinea și liniștea publică. Vin, avertizează și, extrem de rar, amendeaza.
Tinerii care făceau grătar la mai puțin de 6 metri de bloc au primit avertisment și li s-a explicat frumos, tolerant și delicat, că ar fi bine să nu mai repete fapta și că riscă să fie amendați. Un fel de frectie la picior de lemn, căci lipsa de autoritate a polițiștilor locali platiti din bugetul public să-și faca datoria este adesea prilej de ironii pentru cei certati cu bunul-simt.

de Mihaela NICULESCU Încrederea bârlădenilor în polițiștii locali (comunitari) este din ce în ce mai scăzută, iar aceasta realitate este confirmată tot mai des. Miercuri, 28 iulie, o locatară a blocului D2 din, Bârlad, a fost amenințată de un tânăr în prezența polițiștilor locali, iar aceștia din urmă n-au avut nicio reacție. Polițiștii locali veniseră, la ora 17, să verifice o sesizare care s-a confirmat. Câțiva tineri, aciuați între blocurile D2 și D3 de pe Bulevardul Epureanu, se pregăteau să pună carnea pe ditamai grătarul încins. S-au supărat foarte rău că polițiștii locali le-au stricat planul și s-au răzbunat pe…

Review Overview

User Rating: 0.85 ( 1 votes)

About Simona Vasile

3 comments

  1. Dapoi ei stau in trafic toata ziua si se cred de la rutiera. Is gramada majoritatea din ei si cand ii vezi ca iti vin la masina cu niste aere. Dar na,dai prostului putere.

  2. poiltia locala manaca banii comunitatii degeaba trebuie desfiintata!

  3. prea multi smecheri in oras prea muti tigani ! mai omorati din ei!

%d blogeri au apreciat: