Home » Justitie » Nou caz de abuz sexual la Vaslui

Nou caz de abuz sexual la Vaslui

de Marian MOCANU

Gigel Moroșanu, bărbatul de 57 de ani acuzat de soția sa că ar fi abuzat sexual de o copilă de doar 13 ani aflată în plasament familial, este cercetat în libertate. Decocamdată, până la primirea expertizei medico-legale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, care efectuează cercetări, nu se pot pronunța cu privire la veridicitatea acuzațiilor. Dacă Gigel Moroșanu neagă vehement că ar fi întreținut relații sexuale cu fetița, soția sa, în grija căreia se afla fetița, a intentat deja divorț.

În plin scandal, în care județul Vaslui ține capul de afiș datorită eliberării celor șapte violatori din Văleni care au fost eliberați sub control judiciar de către judecătorii Vasluieni, un alt caz, petrecut zilele trecute la Muntenii de Jos, reaprinde spiritele. Este vorba de acuzația adusă de o asistentă maternală propriului soț, Gigel Moroșanu, în vârstă de 57 de ani, pe care-l bănuiește că ar fi abuzat sexual de o fetiță în vârstă de doar 13 ani pe care o avea în plasament.

Totul a pornit de la faptul că femeia a considerat că soțul său era excesiv de protector cu minora aflată în plasament, lucru care nu se întâmplase în cazul altor doi minori pe care-i avusese în trecut în grijă. Luând la întrebări copila, aceasta i-ar fi povestit plângând că ar fi abuzat-o sexual și emoțional. Imediat, asistenta maternală a anunțat reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui care au intervenit și au luat fetița din mediul respectiv internând-o la un centru din Fălciu, acolo, fata a fost consiliată de un psiholog.

Reprezentanții DASPC au anunțat poliția, care desfășoară în acest moment cercetări. „Ieri (marți, 28 iulie, n.red.), a fost transmisă o sesizare din partea reprezentanților DGASPC Vaslui cu privire la faptul că o minoră care beneficiază de măsuri de protecție socială ar fi fost abuzată de un bărbat în vârstă de 57 de ani din mediul familial. În prezent se efectuează cercetări de către lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale cu privire la cele sesizate. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, în funcție de rezultatele acesteia urmând a fi luate măsurile care se impun”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deocamdată, bărbatul în vârstă de 57 de ani, presupus că ar fi abuzat sexual de fetița aflată sub îngrijirea soției, este cercetat în libertate, fiind audiat în mai multe rânduri de polițiști. Între timp, întreaga comunitate este oripilată de cele întâmplate. Soția a părăsit domiciliul și a anunțat că a intentat divorț. Urmează ca, pe măsură ce vor avansa cercetările organelor de poliție, să fie luate măsurile care se impun, inclusiv, dacă este cazul, de reținere și ulterior de arestare preventivă a bărbatului.

Trebuie spus însă că, din totalul de peste 60.000 de cazuri de posibile abuzuri asupra minorilor raportate în acest an prin intermediul Telefonului Copilului, doar în cazul a mai puțin de 7% faptele relatate au fost și confirmate. Acesta este poate și motivul pentru care cercetările în cazul de la Muntenii de Jos se desfășoară cu foarte mare atenție, pe de o parte pentru că este implicat un minor de doar 13 ani care ar putea fi victima unui abuz sexual, pe de altă parte, în cazul în care faptele nu se confirmă, presupusul autor ar putea fi, la rândul său, ostracizat fără vină de către comunitate.

de Marian MOCANU Gigel Moroșanu, bărbatul de 57 de ani acuzat de soția sa că ar fi abuzat sexual de o copilă de doar 13 ani aflată în plasament familial, este cercetat în libertate. Decocamdată, până la primirea expertizei medico-legale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, care efectuează cercetări, nu se pot pronunța cu privire la veridicitatea acuzațiilor. Dacă Gigel Moroșanu neagă vehement că ar fi întreținut relații sexuale cu fetița, soția sa, în grija căreia se afla fetița, a intentat deja divorț. În plin scandal, în care județul Vaslui ține capul de afiș…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: