Home » Administratie » Sistemul integrat de management al deșeurilor din județ ar putea deveni operațional abia din vară

Sistemul integrat de management al deșeurilor din județ ar putea deveni operațional abia din vară

Sistemul integrat de management al deșeurilor de la noi din județ ar putea deveni operațional abia din vara acestui an, arată noua previziune a celor din fruntea Consiliului Județean. Licitația privind atribuirea serviciilor de colectare, transport și depozitare a gunoiului menajer este, deocamdată, suspendată pe motiv că se așteaptă clarificări cu privire la acea taxa de depozitare de 80 lei/tonă impusă prin legislație de la 1 ianuarie 2017.

Locuitorii județului nostru vor mai avea de așteptat, cel puțin jumătate de an, până când sistemul integrat de management al deșeurilor va deveni operațional. Este o nouă amânare anunțată de autorități, după ce s-a sperat ca activitatea să înceapă de la 1 ianuarie 2017. Practic, întârzierea este cauzată de modul greoi al derulării licitației de atribuire a serviciilor de colectare, transport și depozitare la platforma de la Roșiești. Deși termenul de depunere al ofertelor era 6 ianuarie, participanții la licitație au depus mai multe notificări în ultima zi. ”Majoritatea contestațiilor este legată de taxa de depozitare de 80 de lei/tonă impusă prin legislație de la 1 ianuarie 2017. Deocamdată, în lege nu se specifică cine o încasează și cum se încasează. De aceea, așteptăm precizări de la legiuitor să vedem dacă va intrat sau nu în costul de colectare a viitorului operator sau va fi percepută separat de la populație”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Conducerea județului speră ca din vara acestui an sistemul integrat de management al deșeurilor să devină operațional. Atunci va intra în vigoare și acea taxă de salubrizare de 2,36 de lei de persoană valabilă pentru locuitorii din mediul urban și 7,06 lei pentru cei din orașele județului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: