Home » Local » 5.000 de măști și mănuși medicale pentru toată populația din comuna Banca, oferite gratuit de primărie

5.000 de măști și mănuși medicale pentru toată populația din comuna Banca, oferite gratuit de primărie

Primarul comunei Banca a cumpărat, cu bani de la bugetul local, 5.000 de perechi de mănuși și măști de protecție care vor fi împărțite la toți locuitorii din cele 11 sate ale comunei pentru a se proteja de coronavirus. Oamenii vor primi tot de la primărie, care a alocat 70.000 de la buget, și produse alimentare de bază, precum cartofi, ulei și făină de grâu.

Toți cei 5.000 de locuitori ai comunei Banca vor primi gratuit de la primărie, în perioada imediat următoare, mănuși și măști de protecție pentru a preveni îmbolnăvirea de COVID-19. De asemenea, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, primăria va distribui către cele 1.500 de familii din comună și produse alimentare de strictă necesitate. Astfel, oamenii vor primi câte un săculeț cu cinci kilograme de cartofi și făină de grâu, precum și o sticlă cu ulei de doi litri.
”Noi trebuie să pregătim populația pentru zilele negre care vor veni. Deocamdată este bine, oamenii se mai pot deplasa. Dar, trebuie să ne gândim și la scenarii mai sumbre. De aceea, am considerat că este momentul ca noi, ca și autoritate locală, să-i ajutăm pe locuitorii comunei”, ne-a declarat primarul comunei Banca, Vasile Vânătoru.
Materialele sanitare de protecție și alimentele vor fi distribuite de personalul primăriei din poartă în poartă. Pentru a preveni îmbolnăvirea angajaților, primarul a pregătit și 1.500 de pixuri cu care oamenii vor rămâne după semnarea procesului verbal de primire a produselor. Tot pentru a veni în sprijinul populației, Consiliul Local Banca va crește de la 10 la 20% bonificația acordată pentru plata impozitelor și taxelor locale și va acorda o reducere de 75% din majorările de întârziere pentru neachitarea la timp a acestor dări către primărie. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: