Home » Coronavirus » Reuters: O aplicație dezvoltată de oamenii de știință britanici poate ajuta la identificarea prezenței coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Reuters: O aplicație dezvoltată de oamenii de știință britanici poate ajuta la identificarea prezenței coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Pierderea simţului mirosului şi a gustului ar putea fi simptomul prin care o persoană poate identifica prezenţa coronavirusului, a informat agenţia Reuters, pe baza analizei datelor obţinute prin intermediul unei aplicaţii dezvoltate de oamenii de ştiinţă britanici .

Aproape 60% dintre pacienții care au fost ulterior confirmați ca fiind pozitivi cu coronavirus au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și gustului, au arătat datele analizate de cercetători.

Aceste rezultate sunt mult mai concludente în prezicerea unui diagnostic pozitiv de COVID-19, decât febra auto-raportată, susţin cercetătorii de la King’s College London, citaţi de Reuters.

Folosind toate datele colectate, echipa de cercetători a dezvoltat un model matematic pentru a identifica ce combinație de simptome, variind de la pierderea mirosului și gustului, până la febră, tuse persistentă, oboseală, diaree, dureri abdominale și pierderea poftei de mâncare, oferă cea mai precisă predicție pentru infecţia cu coronavirus.

Concluzia? “Când sunt combinate cu alte simptome, persoanele care au raportat pierderea mirosului și a gustului prezintă un risc crescut de trei ori să fi contractat coronavirus, conform datelor noastre”, au explicat cercetătorii.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vasluianul suspect de COVID-19, transportat în stare gravă la Spitalul Bârlad după ce s-a spânzurat, nu are coronavirus

Bărbatul de 53 de ani, din Gura Bustei, care ...

O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei depistați cu noul coronavirus în ...

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, anulate din cauza coronavirusuluiciprian.iana

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, Franța, care ...