Home » Administratie » Incendiu la un depozit de furaje în Odaia Bursucani. Pompierii au reușit să prevină aprinderea casei

Incendiu la un depozit de furaje în Odaia Bursucani. Pompierii au reușit să prevină aprinderea casei

Un depozit de furaje a fost cuprins de un incendiu, miercuri, într-un sat din comuna Grivița, după ce proprietarul a scăpat de sub control focul făcut pentru igienizarea curții și grădinii gospodăriei. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca locuința să fie salvată. Incendiu la un depozit de furaje din Odaia Bursucani din cauza neglijenței proprietarului, care a dat foc la deșeurile strânse din grădina locuinței cu scopul de a le distruge. În scurt timp, flăcările s-au extins, bărbatul cerând ajutorul pompierilor întrucât exista riscul ca focul să se extindă la întreaga gospodărie, inclusiv la locuință.
La sosirea echipajului de intervenție de la Detașamentul Bârlad, incendiul se manifesta la un depozit de furaje și la un adăpost de animale. Exista pericolul ca flăcările să cuprindă și o locuință aflată în apropierea adăpostului de animale. S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, al doilea, pentru protejarea locuinței. După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Ionuț Piruș.
În urma incendiului, au ars 15 metri pătrați din acoperișul adăpostului de animale, aproximativ o tonă de furaje și circa 150 kilograme de lemne de foc. Însă, pompierii au reușit să salveze locuința, restul adăpostului de animale și aproximativ două tone de furaje, valoarea acestora fiind de aproximativ 30.000 lei. Nu au existat victime umane și nici animale rănite. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...

Atenționare meteorologică ! Cod galben. Grindină de mici dimensiuni

Meteorologii au emis, astăzi, o atenționare meteorologică  de cod ...

”Înălțărea Domnului” și Ziua Eroilor, celebrate la Vaslui

Slujba de pomenire a eroilor neamului românesc a fost ...