Home » Coronavirus » Pianistul de jazz Ellis Marsalis Jr. a decedat la vârsta de 85 de ani. A avut coronavirusviorel.tudorache

Pianistul de jazz Ellis Marsalis Jr. a decedat la vârsta de 85 de ani. A avut coronavirusviorel.tudorache

Pianistul de jazz Ellis Marsalis Jr. a murit la vârsta de 85 de ani după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, a anunţat fiul său, Branford, citat de Press Association şi AFP, preluate de Agerpres.

Descris drept o „legendă” a scenei de jazz din New Orleans (SUA), Marsalis Jr. a fost patriarhul unei cunoscute familii muzicale.

Decesul său a survenit miercuri, la câteva ore după cel al compozitorului Adam Schlesinger, cunoscut pentru colaborarea cu trupa de rock Fountains Of Wayne, tot în urma contractării noului coronavirus.

Patru dintre fiii lui Marsalis Jr. i-au călcat pe urme devenind muzicieni. Wynton este una dintre cele mai proeminente figuri ale scenei de jazz din Statele Unite, în calitate de director artistic pentru jazz la Lincoln Center, în timp ce Branford este un cunoscut saxofonist, care a colaborat cu Sting.

Născut la New Orleans – centrul lumii jazz-ului – în noiembrie 1934, Ellis Marsalis Jr.a înregistrat alături de muzicieni precum Nat Adderley, Marcus Roberts şi Courtney Pine. 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*