Home » Coronavirus » Încă o persoană din Țăndărei a murit de coronavirus. Armata păzește oamenii întorși din străinătate, care nu respectă izolareaviorel.tudorache

Încă o persoană din Țăndărei a murit de coronavirus. Armata păzește oamenii întorși din străinătate, care nu respectă izolareaviorel.tudorache

Situația în Țăndărei, județul Ialomița, se agravează pe zi ce trece. Focarul de infecție cu noul coronavirus a mai făcut vineri o victimă, iar autoritățile apelat la armată să-i păzească pe cei care nu respectă izolarea.

O femeie în vârstă de 69 de ani, din Țăndărei, a decedat, joi, în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, informează Realitatea Ialomițeană.

Potrivit sursei citate, aceasta suferea de insuficiență renală și făcea dializă în Centrul de Dializă de la Slobozia. Femeia a fost internată în data de 1 aprilie, i s-a făcut testul pentru coronavirus și a fost confirmată pozitiv.

În Ialomița, din șase persoane decedate din cauza coronaviruslui, cinci sunt din Țăndărei.

Joi, 2 aprilie, din 37 de persoane confirmate pozitiv la nivel de județ, 26 erau din Țăndărei, aspect care l-a determinat pe prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, să solicite intrarea orașului Țăndărei în carantină totală. Propunerea a fost aprobată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și înaintată Departamentului pentru Situații de Urgență de unde se așteaptă confirmarea.

Potrivit autorităților, peste 800 de oameni s-au întors în ultima luna din Anglia, Spania sau Germania și au transmis noul coronavirus în comunitate, deoarece nu au respectat carantina sau izolarea. Abia acum, ei sunt păziți de Armată, ca să nu mai iasă din case.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat vineri situația de la Țăndărei, în cadrul unei conferințe de presă:

”Fiecare focar este evaluat particular. Avem trei focare mari, mai multe mici. În contextul evoluției locale, se poate ajunge și la o carantinare. Autoritățile locale vor face tot ce e nevoie. Dacă nu, o să luăm și noi măsuri”.

About admin

%d blogeri au apreciat: