Home » Administratie » Programul Tomata continuă și în 2020

Programul Tomata continuă și în 2020

Producătorii de tomate în spații protejate vor beneficia și în acest an de un ajutor financiar de maximum 3.000 euro/beneficiar.

Cererea de înscriere în program și documentele aferente pot fi depuse  sau transmise la Direacția pentru Agricultură Județeană ( DAJ) Vaslui  inclusiv prin fax sau poștă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai

Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative

  • să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripția „Program susținere tomate, anul 2020, beneficiar numărul ………….., Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui
  • să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp
  • să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere.
  • să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii.
  • să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției

 Verificările se efectuează la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.  Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie a.c. inclusiv.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, se depun la DAJ Vaslui  până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.(Cristian DIMA)

 

About Cristian Dima

%d blogeri au apreciat: