Home » Coronavirus » Cum a schimbat coronavirusul obiceiurile românilor. Oamenii sunt mai atenți la cheltuieli și sunt mai preocupați de familieDudescu Denisa

Cum a schimbat coronavirusul obiceiurile românilor. Oamenii sunt mai atenți la cheltuieli și sunt mai preocupați de familieDudescu Denisa

Pandemia de coronavirus a schimbat obiceiurile românilor. Dacă înainte de criză românii aruncau banii pe mâncare, haine sau alte produse și nu reușeau să pună bani deoparte, acum aproape jumătate dintre români aleg să reducă cheltuielile la minimum, potrivit unui studiu realizat de MKOR Consulting.

Aproape jumătate dintre români (49%) aleg să reducă cheltuielile la minim în această perioadă, gândindu-se de două ori înainte de a face o cheltuială. Cei mai preocupați de acest aspect sunt adulții cu vârste cuprinse între 45-54 ani.

De asemenea, 1 din 4 persoane și-au asigurat provizii de mâncare și alte produse de bază pentru această perioadă, iar 30% dintre români se îndreaptă către cump ărăturile online zilele acestea, mai mult decât o făceau înainte de epidemia de coronavirus.

Potrivit, studiului mulți dintre oameni respectă regulile de prevenție: 82% dintre români se spală și se dezinfectează mai des pe mâini, iar 75% evită spațiile publice, ieșind afară doar pentru drumurile de strictă necesitate. Mai mult, 46% dintre persoane își iau măsuri de precauție suplimentară, alegând să poarte mască și mănuși atunci când ies afară.

În această perioadă, oamenii sunt mult mai preocupați și de persoanele apropiate: o treime dintre români își contactează mai des familia și prietenii.

„Pentru mai mult de jumătate (56%) dintre românii care au un
loc de muncă, lucrul de acasă nu este posibil, din cauza specificului muncii pe
care o realizează, făcând ca peste jumătate din populația activă să rămână
vulnerabilă la virus. 34% dintre angajați și-au adaptat modul de lucru de
acasă, fie parțial (22%), fie în totalitate (12%). 9% obișnuiau să lucreze de
acasă și înainte”, conform analizei MKOR Consulting.

About admin

%d blogeri au apreciat: