Home » Coronavirus » Karl-Heinz Rummenigge vede și lucruri pozitive în criza generată de pandemia de coronavirus: ”Ar trebui să corectăm greșelile din trecut”viorel.tudorache

Karl-Heinz Rummenigge vede și lucruri pozitive în criza generată de pandemia de coronavirus: ”Ar trebui să corectăm greșelile din trecut”viorel.tudorache

Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele Consiliului de administraţie al Bayern Munchen, a opinat într-un interviu din El Pais că din cauza pandemiei de coronavirus piaţa de transferuri va reveni la normal şi va pune capăt discuţiilor de înfiinţare a unei Superligi europene, relatează DPA, preluată de Agerpres.

”De la Legea Bosman din 1995, marea greşeală a industriei noastre a fost creşterea salariilor şi a sumelor de transfer. Coronavirusul ne poate ajuta să creăm o lume mult mai raţională şi cu un respect mai mare pentru fotbal. Ar trebui să corectăm greşelile din trecut. Nu cred că va fi un proces dramatic. Va fi suficient ca fiecare să fie deschis la corectarea filosofiei lui şi poate vom avea un joc mai sănătos”, a declarat Rummenigge.

Fostul atacant german a opinat că planurile pentru o Superligă europeană deschisă pentru cele mai mari cluburi nu va mai fi de actualitate în contextul pandemiei de coronavirus: ”Acum avem în Bundesliga, La Liga, Premier League şi Serie A cele mai urmărite competiţii naţionale de către miliarde de fani din toată lumea. Şi deasupra tuturor avem Liga Campionilor. După ce vom rezolva această problemă uriaşă (coronavirus), cred că nimeni nu se va mai gândi la Superliga europeană”.

Când ferestrele de transfer vor fi deschise, oficialul bavarez a opinat că oferta va fi mai mare decât cerea şi costul jucătorilor va reveni la normal: ”Va exista o ofertă mai mare decât cererea, nu anticipez că marile cluburi vor cheltui mulţi bani”.

În această criză, Rummenigge susţine o colaborare strânsă între FIFA şi UEFA: ”Este important mai mult ca niciodată ce organismele cele mai importante, FIFA şi UEFA, să aibă o relaţie bună. Din nefericire, nu cred că este cazul în acest moment. Le cer să colaboreze strâns acum când este mai important decât oricând să prezerveze loialitatea şi relaţiile armonioase”. 

About admin

%d blogeri au apreciat: