Home » Administratie » Cu ce se mai ocupă vasluienii în plină pandemie de coronavirus. Tânăr din Cozmești, reținut pentru braconaj și uz de armă

Cu ce se mai ocupă vasluienii în plină pandemie de coronavirus. Tânăr din Cozmești, reținut pentru braconaj și uz de armă

Un tânăr de doar 18 ani, din Cozmești, a fost reținut de polițiști pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și uz de armă fără drept, după ce a fost găsit cu o pușcă și muniție pe un fond de vânătoare din județ. Pe lângă dosar penal, cozmeșteanul a fost amendat și cu 5.000 de lei pentru încălcarea ordonanței militare cu privire la părăsirea locuinței în mod nejustificat. În timp ce autoritățile statului nu știu ce să mai facă să prevină răspândirea coronavirusului, unii locuitori ai județului comit infracțiuni pe bandă rulantă. Este și cazul unui tânăr de 18 ani care a fost prins de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui și ai Poliției Municipiului Vaslui, împreună cu personal de specialitate din cadrul gestionarului al fondului cinegetic, pe un fond de vânătoare de pe raza localității Fâstâci. Bărbatul avea asupra sa o armă de vânătoare de calibru 20 mm, încărcată cu cartuș de vânătoare de același calibru.
Arma letală găsită și cartușul aferent au fost ridicate în vederea stabilirii provenienței. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu este deținător legal de armă letală și nici membru vânător”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.
Polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura de control judiciar de către procurorul de caz. În plus, cozmeșteanul a fost amendat cu 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*