Home » Coronavirus » Dosar penal pentru directorul unui spital județean. Managerul a mințit că nu are aparat de testare pentru coronavirusDudescu Denisa

Dosar penal pentru directorul unui spital județean. Managerul a mințit că nu are aparat de testare pentru coronavirusDudescu Denisa

Managerul Spitalului
Județean din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, s-a ales cu dosar penal pentru ca a
spus că în unitatea medicală nu există un aparat de testare pentru coronavirus,
deși spitalul avea în dotare de mai bine de doi ani, acest dispozitiv.

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Târgu-
Jiu au anunțat că s-au autosesizat și au deschis dosar penal in rem, adică doar
pentru fapte, pentru acuzații de neglijență în serviciu și zădărnicirea
combaterii bolilor pe numele lui Dumitru Vienescu.

„Momentan, în cadrul unităţii noastre nu avem un aparat PCR. În prezent, se recoltează o medie de 5 probe pe zi, care sunt trimise la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, iar în prezent spre Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova ”, a spus pentru ZF Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu în urmă doar cu o săptămână.

Însă procurorii au descoperit că managerul Spitalului
Județean a mințit.

”S-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare și diagnosticare certă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.Totodată, s-a reținut că, era necesar, pentru punerea în funcțiune a acestui aparat, să fie achiziționate kit-uri Xpert Epress SARS-CoV-2, ” se arată în comunicatul transmis de procurori.

Comunicatul integral al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tg-Jiu

Pe numele lui Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu a fost deschis un dosar penal in rem, adică doar pentru fapte, pentru acuzații de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*