Home » Coronavirus » În plină pandemie de coronavirus, șeful medical din guvernul scoțian a încălcat propriile reguli și a mers de două ori, ”fără motive legitime”, la casa de vacanțămihai.toma

În plină pandemie de coronavirus, șeful medical din guvernul scoțian a încălcat propriile reguli și a mers de două ori, ”fără motive legitime”, la casa de vacanțămihai.toma

În ciuda multor voci politice care i-au cerut demisia, Catherine Calderwood, şeful autorităţii naţionale de sănătate publică din Scoția, doar și-a cerut scuze după ce a fost în două weekend-uri consecutive la casa de vacanță a familiei. Ea însăși emisese dispozițiile privind măsurile de restricție a deplasării persoanelor în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

”Scottish Sun” a dezvăluit că oficialul scoțian a fost de două ori în ultimele două săptămâni la casa de vacanță de pe litoral, din Earlsferry, Fife, 70 de kilometri de reședința familiei din Edinburgh.

Colaj foto: The Times

”În weekend, a fost surprinsă în imagini alături de soț și de cei trei copii ai lor, în ciuda avertizărilor repetate făcute chiar de ea în atenția populației de evita călătoriile neesențiale”, a scris tabloidul scoțian.

Și prima, și a doua oară, familia a înnoptat la reședința de pe litoral. ”Au avut și cățelul cu ei”, a mai notat Scottish Sun.

Dr. Catherine Calderwood, 51 de ani, a fost surprinsă plimbându-se pe un teren de golf.

Foto: Scottish Sun.

Susținută de premier, deși ar fi vrut să-și dea demisia

În ciuda scandalului, deși ea însăși ar fi vrut să demisioneze, Calderwood va fi păstrată în post de premierul scoțian Nicola Sturgeon și va continua să consilieze guvernul pe probleme de sănătate.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției.

Oricare ar fi motivele pentru care a făcut acest lucru, a greșit și știe asta. Dar, pentru a conduce această țară în perioada de criză sanitară, am nevoie de Dr. Calderwood pentru a continua munca pe care o face. În ciuda greșelii ei se descurcă extrem de bine.

Premierul Nicolas Sturgeon:

<blockquote
class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Scotland’s Chief
Medical Officer no longer fronting the <a
href=”https://twitter.com/hashtag/COVID2019?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#COVID2019</a>
public info campaign. <a
href=”https://t.co/M2aLdkdtC5″>pic.twitter.com/M2aLdkdtC5</a></p>&mdash;
James Matthews (@jamesmatthewsky) <a
href=”https://twitter.com/jamesmatthewsky/status/1246827494898008065?ref_src=twsrc%5Etfw”>April
5, 2020</a></blockquote>
https://platform.twitter.com/widgets.js

Partidele de opoziție și opinia publică au solicitat demisia lui Calderwood, în timp ce comandantul Poliției, Iain Livingstone, a declarat că ofițerii săi i-a dat lui medicului un avertisment formal.

<blockquote
class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Chief Constable
<a
href=”https://twitter.com/CC_Livingstone?ref_src=twsrc%5Etfw”>@CC_Livingstone</a>
statement on the conduct of the Chief Medical Officer. <a
href=”https://t.co/oTkCyk6xzd”>pic.twitter.com/oTkCyk6xzd</a></p>&mdash;
Police Scotland (@policescotland) <a
href=”https://twitter.com/policescotland/status/1246770834154405888?ref_src=twsrc%5Etfw”>April
5, 2020</a></blockquote>
https://platform.twitter.com/widgets.js

”Instrucțiunile pentru a nu părăsi domicilul fără o scuză rezonabilă se aplică tuturor”, a explicat șeful poliției.

Catherine Calderwood și-a cerut scuze. Nu va mai participa la conferințele de presă

Duminică la prânz, în cadrul ședinței de presă a guvernului scoțian, șeful autorităţii naţionale de sănătate publică din Scoția, un fel de Horațiu Moldovan în Guvernul de la București, și-a cerut scuze.

Nu am respectat sfaturile pe care le dau eu însumi celorlalți. Îmi pare rău. Chiar dacă aveam motive să plec din Edinburgh la Earslferry, motivele nu au fost motive legitime.

Catherine Calderwood:

Sturgeon a spus, totuși, că medicul Calderwood nu va mai participa la conferințele de presă viitoare pe tema pandemiei de coronavirus.

3.706 pacienți au fost testați pozitiv în Scoția, 220 persoane au murit.

About admin

%d blogeri au apreciat: