Home » Coronavirus » Spitalul Județean din Suceava este sufocat de pacienții cu coronavirus. Secretarul de stat Ionel Oprea a anunțat noi măsuriDudescu Denisa

Spitalul Județean din Suceava este sufocat de pacienții cu coronavirus. Secretarul de stat Ionel Oprea a anunțat noi măsuriDudescu Denisa

În prezent, la Spitalul Județean din Suceava sunt internați peste 600 de pacienți confirmați cu coronavirus, iar Ionel Oprea, cel care coordonează activitatea unității medicale, a anunțat că vor fi luate o serie de măsuri pentru a face față numărului mare de cazuri.

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a cerut autorităților locale să transforme căminul Colegiului Spiru Haret în spital-suport pentru îngrijirea pacienților care au forme ușoare ale noului coronavirus și care sunt aproape de a fi externați.

Solicitarea vine în contextul în care Suceava se află în carantină, iar la Spitalul Județean sunt internați peste 600 de oameni infectați cu COVID-19.

“Ne așteptăm și la pacienți care vor veni cu forme medii sau grave și trebuie să fim pregătiți, să avem locuri în spital. În plus, dorim să apelăm la medicii pensionari pentru a face telemedicină prin intermediul DSP Suceava. Persoanele aflate la domiciliu vor primi recomandări cu privire la tratamentul pe care trebuie să-l urmeze, iar dacă situația este mai gravă pacientul va fi preluat de ambulanță și adus la spital”, a declarat Ionel Oprea, potrivit monitorulsv.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a mai spus că vrea să aducă la Suceava încă un medic epidemiolog, pentru a face față numărului mare de cazuri.

De asemenea, Ionel Oprea a mai a mai hotărât că angajaţii spitalului din Suceava nu vor mai merge acasă după terminarea programului, ci vor intra în carantină instituţionalizată, urmând a fi cazaţi în căminele universităţii sucevene. Iar cei care nu acceptă vor fi înlocuiți cu medici din alte zone.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*