Home » Administratie » Trei tineri din Bârlad, arestați după un scandal pe străzile orașului cu tentativă de tâlhărie, bătăi și complicitate la furt calificat

Trei tineri din Bârlad, arestați după un scandal pe străzile orașului cu tentativă de tâlhărie, bătăi și complicitate la furt calificat

Trei tineri cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, din Bârlad, au fost arestați preventiv pentru tentativă la tâlhărie calificată, tulburarea ordinii și liniștii publice, complicitate la furt calificat și lovire sau alte violențe. Ei au încercat să fure dintr-o autoutilitară parcată pe o stradă din Bârlad și au bătut un martor și pe șoferul mașinii. Pentru că au încălcat și ordonanța militară cu privire la părăsirea locuinței în mod nejustificat, bărbații au fost amendați de polițiști cu câte 2.000 de lei fiecare. Scandal cu bătăi, gaze lacrimogene și cătușe în Bârlad, protagoniști fiind trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Totul a pornit de la intenția unuia dintre tineri de a fura dintr-o autoutilitară parcată pe strada Ardeal, moment în care a fost observat de un martor. Bărbatul l-a amenințat pe cel care l-a văzut că vrea să fure din mașină, după care a fugit. În urmărirea sa, au plecat cu autoutilitara martorul și proprietarul vehiculului din care tânărul a încercat să fure bunuri. Cei doi l-au urmărit pe bărbatul de 34 de ani până în zona Liceului Tehnologic ”Petru Rareș”, unde au fost loviți cu pumnii în zona feței, atât de cel care a vrut să fure cât și de ceilalți doi bărbați, complici la tentativa de furt calificat. Indivizii au asigurat protecția tânărului atât pe timpul pătrunderii în autoutilitară, dar și ulterior, odată cu fuga de la locul faptei.
În timp ce persoanele vătămate erau agresate de către cei trei bărbați, la fața locului a ajuns și intervenit o patrulă de poliție care se afla în zonă. Cele trei persoane bănuite de comiterea faptelor au continuat comportamentul agresiv și în prezența polițiștilor, motiv pentru care, la fața locului, au intervenit echipaje suplimentare. Pentru imobilizarea celor trei bărbați a fost nevoie de utilizarea mijloacelor din dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen și cătușe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.
Cei doi bărbați ageresați au ajuns la medicul legist, care a constatat că au nevoie de două-trei zile de îngrijiri medicale. Reținuți inițial de polițiști, cei trei tineri au fost arestați preventiv de Judecătoria Bârlad pentru 30 de zile. De asemenea, autorii au fost amendați cu câte 2.000 de lei pentru că au părăsit în mod nejustificat locuința în plină criză de coronavirus. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*