Home » Coronavirus » Norvegia va ridica unele dintre restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirusBudușan Mihai

Norvegia va ridica unele dintre restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirusBudușan Mihai

Norvegia, una dintre primele țări europene care a închis instituții publice, dar și private, în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, va ridica unele dintre restricții, anunță Agerpres.

Anunţul a fost făcut marţi de prim-ministrul ţării, Erna Solberg, relatează Reuters.

„Împreună am adus virusul sub control şi de aceea putem deschide societatea puţin câte puţin”, a declarat Erna Solberg în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, ministrul sănătăţii din guvernul ei a declarat că pandemia este sub control în Norvegia, atrăgând atenţia asupra ratei scăzute de transmisie a bolii.

Norvegia a fost printre primele din Europa care au închis numeroase instituţii publice şi private pentru a stopa răspândirea COVID-19, aducând economia pe o pantă descendentă şi provocând sute de mii de concedieri.

Actualele restricţii, care sunt valabile până la 13 aprilie, includ închiderea creşelor şi şcolilor, interdicţia de intrare în ţară pentru străinii care nu trăiesc şi muncesc în Norvegia şi interzicea deplasărilor la cabanele de la munte.

Grădiniţele se vor redeschide între 20 şi 27 aprilie, iar şcolile pentru clasele I-IV îşi vor primi din nou elevii de pe 27 aprilie. De pe 20 aprilie, norvegienii pot merge din nou la cabanele lor de la munte.

În acelaşi timp, lucrul la domiciliu trebuie să continue şi norvegienii trebuie să se obişnuiască cu măsurile împotriva contaminării ”pentru o lungă perioadă de timp”, a mai spus premierul Erna Solberg.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vasluianul suspect de COVID-19, transportat în stare gravă la Spitalul Bârlad după ce s-a spânzurat, nu are coronavirus

Bărbatul de 53 de ani, din Gura Bustei, care ...

O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei depistați cu noul coronavirus în ...

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, anulate din cauza coronavirusuluiciprian.iana

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, Franța, care ...