Home » Coronavirus » Marele Premiu de Formula 1 al Canadei a fost amânat, din cauza pandemiei de coronavirusTecuceanu Paul

Marele Premiu de Formula 1 al Canadei a fost amânat, din cauza pandemiei de coronavirusTecuceanu Paul

Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, care trebuia să aibă loc între 12 şi 14 iunie, la Montreal, a fost amânat pentru o dată care nu a fost stabilită, din cauza pandemiei de coronavirus, conform Agerpres.

”În cursul ultimelor luni, am comunicat constant cu membrii Formulei 1, precum şi cu reprezentanţii oraşului Montreal, cu Tourisme Montreal şi (…) cu guvernele provincial şi federal şi am urmărit directivele emise de oficialii responsabili cu sănătatea publică”, a precizat promotorul local în comunicat. ”Drept consecinţă direct în legătură cu pandemia de COVID-19, ne conformăm recomandărilor experţilor”, a mai menţionat sursa citată.

”Vom fi pregătiţi să găzduim cursa cu braţele deschise pe circuitul Gilles Villeneuve când situaţia o va permite”, a adăugat Francois Dumontier, directorul executiv al Marelui Premiu al Canadei.

”Chiar dacă mai avem de aşteptat un pic, vom prezenta un spectacol grandios în acest an”, la Montreal, a promis conducătorul Formulei 1, Chase Carey.

Aceasta este a noua cursă anulată (Australia, Monaco) sau amânat (Bahrain, China, Vietnam, Olanda, Spania, Azerbaidjan, Canada) din acest sezon de Formula 1.

Sezonul ar urma să numere în 2020 între 15 şi 18 mari premii în loc de numărul record de 22 prevăzut iniţial.

În principiu, ultimul Grand Prix ar trebui să se desfăşoare la finalul lunii noiembrie, la Abu Dhabi, dar Carey a menţionat că sezonul s-ar putea prelungi.

Următoarea cursă din calendar este Marele Premiu al Franţei, programat pe 28 iunie, pe circuitul Paul-Ricard, din Le Castellet.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About admin

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura